DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren Silverstone-ban is kiváló

Rendkívül stabil a McLaren-Renault az utóbbi hetekben. Monaco óta minden pályán a középmezőny elején a wokingiak, Lando Norris pedig különösen szárnyalt pénteken, hazai pályán.

Tizedik fordulójához érkezett a 2019-es Formula-1-es világbajnokság, a tavalyi szenvedést pedig úgy tűnik, teljesen maga mögött hagyta végre a korábban több világbajnoki címet is szerző istálló. A fejlődés folyamatos, az MCL34-es pedig minden típusú pályán erősnek mutatkozik, ami önbizalommal tölti fel a versenyzőket.

A héten hivatalosan is bejelentették, hogy mindkét pilótájukkal, Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal is szerződést hosszabbítottak Wokingban, ezzel is letéve voksukat a stabilitás mellé. Való igaz, mindkét versenyző igen jól teljesít idén és remek formájukat Silverstone-ban sem adták alább. A délutáni edzésen Carlos Sainz a nyolcadik, Lando Norris pedig a tekinteteket vonzó hatodik helyen végzett, igaz, ehhez az is kellett, hogy Max Verstappen hibázzon a lágy gumis gyorskörében.

Norris bekerült a legjobb hat közé pénteken


Pedig a körülmények nekik sem könnyűek. „Nehéz edzéseken vagyunk túl. A szél elég viharos volt, ami miatt kissé kiszámíthatatlanná válik az autó viselkedése, több kanyarban is elég könnyű emiatt hibázni. Az új aszfalt jobbnak tűnik, mint elődje, de azért néhol még így is akadnak bukkanók és egyenetlenségek, amik bárkin kifoghatnak” – ecsetelte véleményét Lando Norris.

„Úgyhogy nem egyszerű, de így is végigcsináltuk a teljes tervezett programot, beleértve egy jó adag hosszú etapot is. Néhány ötletünk is van arra, mit változtassunk, hogy még gyorsabb legyen az autó” – tette hozzá a hazai közönség előtt versenyző brit. Bár bő négy tizeddel csapattársa mögött végzett, így is elégedett a látottakkal Carlos Sainz is.

„Az egész csapat jó munkát végzett, újabb erős pénteki napon vagyunk túl, mindkét edzésen a legjobb tízben végeztem. Ilyenkor boldogok vagyunk, mert az ilyen teljesítmény biztató a továbbiakra. Hoztunk néhány fejlesztést ide, hogy mennyire hatékonyak, azt még hosszabban ki kell elemeznünk, de egyelőre úgy tűnik, beválnak. Alaposan meg kell vizsgálnunk az adatokat, nem pazarolhatjuk az időt, ha szombatra még gyorsabbak akarunk lenni” – fogalmazott Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: