DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bejelentette 2020-as versenyzőit a McLaren

Néhány nappal a silverstone-i hazai versenyük előtt a wokingiak hivatalosan is megerősítették, hogy jövőre is a Carlos Sainz, Lando Norris párossal állnak rajthoz az F1-ben.

 

Carlos Sainz és Lando Norris egyaránt idén igazolt a McLarenhez: előbbi a Renault-tól, utóbbi a Formula-2-ből érkezett. A roppant fiatal páros egyelőre remek eredményeket szállít 2019-ben, mindketten végeztek már hatodik helyen – a spanyol kétszer is –, ezeknek köszönhetően pedig a wokingi csapat jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban. A biztató szereplést tekintve aligha meglepő, hogy a McLaren most bejelentette: 2020-ban is a Sainz, Norris duóval állnak rajthoz a Formula-1-ben – mindezt egy hangulatos videóval tették meg:

 „A mai bejelentés biztosítja a csapatnak a folytonosságot ahhoz, hogy tovább haladhassunk előre” – nyilatkozta Andreas Seidl csapatvezető az alakulat sajtóközleményében. „Carlos és Lando teljesítménye egyaránt kulcsfontosságú szerepet játszik a fejlődésünkben. A visszajelzéseik lehetővé tették mérnökeinknek, hogy fejlesszék az MCL34-est, és már az MCL35-ösre is előre tekintsünk. Carlos a tapasztalatával fontos szerepet játszott az autó fejlesztésében, míg Lando hihetetlenül gyorsan felvette a ritmust a Formula-1 kihívásaival, és hétvégéről hétvégére nő az önbizalma. Örömteli hír ez a McLaren csapata számára, és várjuk az együttműködésünk folytatását.

„Örülök, hogy a hétvégi hazai versenyünk, a Brit Nagydíj előtt bejelenthetjük a 2020-as pilótafelállásunkat. Carlos és Lando egyaránt bizonyítanak versenyzőként, és fontos részei a fejlődésünknek. Nagyban hozzájárultak a mostani biztató szereplésünkhöz és a csapaton belüli morálhoz a pályán és a gyárban egyaránt. Elképesztő fogadtatásban részesültek a rajongóink részéről, és kiváló nagykövetei a McLaren márkanévnek” – mondta el Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: