DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell máris átvenné Bottas helyét

A gyenge Williamsszel eddig relatíve jól teljesít az újonc brit, ha pedig a Mercedes úgy határoz, hogy őt akarja Valtteri Bottas helyére, azonnal igent mondana és késznek érzi magát a kihívásra.

A 2019-es szezonban eddig kellemes meglepetést okoz George Russell, a rettentően gyengén muzsikáló, sereghajtó Williamsből ugyanis rendre kihozza a maximumot. Ez ugyan a pontszerzéstől még messze van, de ez nem a fiatal brit hibája, az autó nem alkalmas elkerülni az utolsó helyekről.

Nyolc év után visszatérő, de egyelőre nem túl meggyőző produkciót nyújtó rutinos csapattársát, Robert Kubicát egyelőre stabilan legyőzi, eddig kilencből nyolcszor, általában nem is apró különbséggel. A nyár általában az átigazolások kezdetének időszaka és ez a Mercedest is érinti. A világbajnoki címvédő istállónál Valtteri Bottas idén kitűnően kezdett, ám az utóbbi másfél-két hónapban beleszürkült kissé a mezőnybe és Lewis Hamilton elhúzott tőle az összetettben.

A téli szünetben még Esteban Oconról gondolták, hogy esetleg év végén, netán a szezon közben átveszi a tavaly látványosan alulteljesítő finn helyét, de a helyzet kezd megváltozni. A német gyártó már nem ragaszkodik olyan egyértelműen az ifjú franciához, aki elkezdett másfelé is nézelődni, mivel nem akar még egy évet a partvonalon tölteni.

Russell már többször is vezette a Mercedest és nagyon gyorsnak bizonyult


Így a figyelem egyre inkább egy másik Mercedes-juniorra, George Russellre terelődik, aki azonnal elfogadná az élcsapat hívását. „Ha Toto (Wolff) holnap felhívna és megkérdezné, hogy készen állok-e arra, hogy a Mercedes istállónál vezessek, az lenne a válaszom, hogy abszolút mértékben” – reagált Russell a PA kérdésére.

„Nem kezdek el abban bizakodni, hogy Valtterinek gyenge versenyei legyenek. Saját magam próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy a váltás megtörténhessen. Ha nem sikerül, akkor felteszem a kezem és annyit mondok, nem végeztem elég jó munkát.”

„Úgy érzem, eddig mindent jól csinálok, most még 100%-osan elkötelezett vagyok a Williams irányába. Ha viszont a Mercedes hívna, teljes mértékben készen állnék” – fogalmazott Russell. A jelek szerint Bottason ismét egyre nagyobb a nyomás, hogy gyorsuljon, mert a fiatal generáció már ott kopogtat a címvédő gárda ajtaján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: