DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Már Ocon elengedéséről beszél Wolff

Bottas javuló teljesítménye miatt nem jók a címvédő istálló tartalékja, Esteban Ocon kilátásai egy topautó ülésére. Pártfogója, Toto Wolff arról beszél: nézelődhet más csapatoknál, de ha vált, a Mercedes-kapocs megszűnik.

A 22 éves Esteban Ocon útját eddig a Mercedes egyengette a Formula-1-ben: a stuttgarti márkának – és Toto Wolffnak – köszönhette debütálását a Manornál, majd a Force Indiához való fellépést. Akkor úgy tűnt, a fiatal francia pályafutása megindul, de 2019-ben törés következett: Ocon tehetsége ellenére kiszorult a mezőnyből, idén a Mercedes tartalékjaként a partvonalról figyeli Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szereplését. Mikor elfogadta az állást, abban bízhatott, hogy jövőre versenyülést kap a csapatnál, de ennek esélyei egyre csekélyebbek, és már Toto Wolff is arról beszél, Ocon szabadon keresgélhet máshol.



„Az emberekben él egy kép arról, hogy ő a Mercedes versenyzője” – mondta a motorsport.com-nak Wolff. „Talán tiszta vizet kell öntenünk a pohárba, és lehetővé tennünk, hogy a karrierjére fókuszálhasson úgy, hogy tiszteletben tartja, mennyit fektetett bele és támogatta a Mercedes, de az ajtók sem zárulnak be előtte.”

„Úgy gondolom, ha egy másik csapatnál fog vezetni, akkor így is, úgy is elengedjük. Akkor már nem lesz Mercedes-versenyző, mert ha valaki másik csapatnál vezet, velük ír alá szerződést, akkor képességeinek legjavát kell ahhoz a csapathoz vinnie” – beszélt Wolff Ocon elengedéséről. Mostanában arról beszélnek, hogy a Renault lehet az istálló, amelynek kedvéért a francia elhagyná az őt kinevelő Mercedest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: