DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon Hülkenberg helyére mehet a Renault-hoz?

Toto Wolff optimistán látja Esteban Ocon helyzetét, míg a Renault-nál lejár Nico Hülkenberg szerződése - Cyril Abiteboul szerint ők is nézegetik az opcióikat, de ennél tovább még nem jutottak.

Közeledik a Formula-1-es szezon fele, ezzel együtt az átigazolási pletykák is kezdenek felerősödni - mindezek középpontjában minden bizonnyal Esteban Ocon lesz az egyik főszereplő. A francia pilótának nem volt meg a háttere ahhoz, hogy megtartsa ülését a Racing Pointnál, Daniel Ricciardo Renault-hoz igazolása, Lance Stroll átigazolása, valamint Ocon Mercedesszel meglévő szerződése és kapcsolata pedig együttesen azt eredményezte, hogy a paddockból nézi az idei évet.

Ugyan Valtteri Bottas teljesítménye neki jön a legrosszabbul, mert így nem valószínű, hogy esélyt kap a Mercedesnél, de főnöke, Toto Wolff így is magabiztos az ügyben - ismét szóba került a Renault, ahol Nico Hülkenberg szerződése az év végén lejár. Viszont mivel tavaly is Cyril Abiteboul és a Renault mondta vissza az Oconnak tett ajánlatot (de legalábbis a szóbeli megegyezést) Ricciardo miatt, így ez most nem ennyire egyszerű...

ocwol



"Kedvelem Cyrilt, de vissza kell nyernie az úriemberi arculatát az úriemberi kézfogást tekintve" - mondta Wolff a Francia Nagydíj hétvégéjén. "Minden opciót megvizsgálunk. Esteban természetesen téma, hiszen ő az egyik legígéretesebb fiatal pilóta és megérdemli, hogy ott legyen az F1-ben, meglátjuk, hogy mekkora lesz iránta az érdeklődés. Nagyon optimista vagyok abban a tekintetben, hogy az F1-ben lesz jövőre."

Abiteboul egyelőre homályosan fogalmazott Hülkenberggel és az ő esetlegesen felszabaduló ülésével kapcsolatban. "Nico szerződése lejár az év végén, de vannak még opciók, úgyhogy lehet, hogy vele folytatjuk. Őszintén szólva Nico teljesít" - mondta. "Ugyanakkor meg kell vizsgálnunk a lehetőségeinket, ahogy mindenki más is teszi, sőt, biztos vagyok benne, hogy Nico is ezt teszi. Nyílt a helyzet számára és számunkra is, de van közös opciónk is, úgyhogy lehet, hogy együtt folytatjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: