DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen ott folytatná, ahol abbahagyta

Max Verstappen idei első győzelmét aratta az Osztrák Nagydíjon, de ehhez az erős Red Bullon kívül kellett a gyengélkedő Mercedes is. A holland megpróbál fennmaradni a hullámhegyen.

Folyamatosan fejlődik a Red Bull és partnere, a Honda is, a japán gyártó fejlődését korábbi egyik legnagyobb kritikusa, Fernando Alonsi is elismeri. Az erőforrás idén megbízható, bár teljesítménye egyelőre elmarad a Ferraritól és a Mercedestől, még ha sikerült is faragni a hátrányból. Leginkább az időmérő edzéseken látszik még a gyengeség, ezért a Honda igyekszik főleg erre a szegmensre ráfeküdni a következő fejlesztéseknél.

Az igazi hőségben megrendezett futamok jelentik a nagy esélyt az energiaitalos istálló számára, ilyen időjárással találkoztak Ausztriában is, ahol a sokkal jobb gumikezelés óriási előnyt jelentett a nagy melegben. A Mercedeseknek komoly hűtési gondjai vannak magas hőmérsékleten, így alapvető befolyással lehet a Brit Nagydíjon várható időjárás is a csapatok teljesítményére. Egyelőre meleg várható, de nem akkora hőség, mint másfél héttel ezelőtt Spielbergben.

Újra az élmezőnyben harcolhat a Red Bull-Honda?


A Red Bullnál így is bizakodó a légkör. „Alig várom Silverstone-t, különösen azután, hogy egy héttel ezelőtt Ausztriában sikerült győzni. Rettentő különleges pillanat volt mindenkinek a csapatból, a Hondának úgyszintén, a kemény munka végre kezd kifizetődni” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Igazán élvezem a vezetést Silverstone-ban, a nagysebességű kanyarok, mint a Becketts és a Maggots a kedvenceim, szórakoztató vezetni ezen a pályán. A Formula-1 előtt az F3-ban is versenyeztem itt, úgyhogy elég jól ismerem. Remek látni, hogy a brit rajongók a pálya mellett kempingeznek, a lelátókon pedig komoly támogatást nyújtanak nekünk.”

„Mivel a gyárunk egészen közel van itt az út mellett, ezt is tekinthetjük az istálló egyik hazai versenyének. Remélem, tovább folytatjuk fejlődésünket, minden lehetőséget ki kell használnunk, ahogy eddig. Rengeteg nagyszerű, gyors kanyar, ez az, amit szeretünk, nem tudnám elképzelni a versenynaptárt a Brit Nagydíj nélkül” – mutatott rá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: