DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo kizárja, hogy ő váltsa Vettelt jövőre

Rendszeresen felmerül a sajtóban Sebastian Vettel Ferraritól való távozásának lehetősége. Ilyenkor rendre Daniel Ricciardót is lehetséges utódként említik, az ausztrál azonban tagadja, hogy így lenne.

Az ausztrál pilóta azt ugyan nem cáfolta, hogy a Scuderia valóban tapogatózó tárgyalásokat folytatott volna vele (és Valtteri Bottasszal) arra az esetre, ha esetleg Vettel valóban vagy visszavonulna az év végén, vagy átigazolna korábbi sikerei színhelyére, a Red Bullhoz. Arra azonban egyáltalán nem is lát esélyt, hogy jövőre a vörös istállóhoz kerüljön, mivel kétéves kontraktust kötött a Renault-val.

Ráadásul Ricciardóról minden évben cikkeznek hasonlóképpen, de ezek az átigazolási pletykák a korábbi esztendőkben mind megdőltek végül. „Hogy őszinte legyek, ilyesmi cikkeket folyamatosan olvasok a sajtóban az elmúlt három-négy évben, mint most a Ferrari érdeklődéséről” – ecsetelte véleményét a hétszeres futamgyőztes az Auto Week című lapban.

Ricciardót erős szerződés köti a Renault-hoz, így 2020-ra esélytelen lenne a Ferrarihoz kerülnie


„Úgyhogy ez nem újdonság számomra. De nekem szerződésem van, méghozzá szigorú szerződésem 2020 végéig (a Renault-val), kétéves a kontraktusom. Ha Sebastian az év végén távozna, az az ő döntése, de én akkor sem lennék érintett utódjának kérdésében.”

Mi a helyzet a nem túl jól muzsikáló, gyári Renault-val? „Még rengeteg dolgunk van idén, Ausztria egy kicsit kivette a szelet a vitorlánkból, előtte ugyanis éppen lendületbe jöttünk Monacóban, Kanadában és Franciaországban. Az Osztrák Nagydíjon viszont nem szerepeltünk úgy, ahogy szerettük volna.”

„Telefonos kapcsolatban álltam a múlt héten többször is a mérnökökkel, hogy megpróbáljunk rájönni, mi volt a gond. Silverstone valószínűleg már jobb lesz, mert úgy érzem, valamennyire megértettük, mi okozta a problémáinkat” – tekintett előre Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: