DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: A Ferrari érdeklődik Bottas és Ricciardo iránt

A szezon ezen időszakában hozzászokhattunk, hogy a sajtóban időnként vadnak tűnő feltételezések röppennek fel. Ezúttal Daniel Ricciardót és Valtteri Bottast hozták össze a Scuderiával.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén a paddockban az a híresztelés terjedt el, hogy Sebastian Vettel és Max Verstappen a jövő évre helyet cserélne és a német visszamenne nagy sikerei helyszínére, az energiaitalos gárdához, míg az ifjú hollandot elcsábítaná a vörös istálló. Ezt a napokban Mattia Binotto határozottan cáfolta, kiemelve, hogy két, élő szerződéssel rendelkező pilótájuk van 2020-ra.

Az AutoAction veterán újságírója, Dan Knutson úgy értesült, hogy a Ferrari vezetősége még mindig nem teljesen biztos abban, hogy Sebastian Vettel nem távozik (akár más istállóhoz, akár a száguldó cirkuszból), ezért tapogatózó tárgyalásokat kezdtek néhány futamgyőztes versenyzővel a német esetleges pótlására.

Ha Vettel távozik, valamelyikük átveheti a helyét a Ferrarinál


Valtteri Bottas szerződése 2019 végén lejár és már ott toporog a küszöbön a tesztpilótaként ideiglenesen kissé partvonalra került Esteban Ocon, aki nem titkoltan a finn helyére pályázik már a jövő évtől. Bár az évet kiválóan kezdte a rutinos Bottas, az utóbbi hetekben ismét úgy tűnik, hogy kissé kezd szétesni Lewis Hamilton mellett, az utóbbi helyszíneken megint nem tudja tartani ötszörös világbajnok csapattársa tempóját.

Daniel Ricciardóról már tavaly is az a hír járta, hogy esetleg a Ferrarihoz (vagy a Mercedeshez) igazolhat, az érintett pilóta maga is ezt hitte, ám végül konkrét ajánlatot nem kapott egyik topcsapattól sem, kivéve a Red Bullt, amely szívesen megtartotta volna. Az ausztrál azonban nagyon menni akart, ezért fogadta el a visszalépésnek számító Renault ajánlatát, de a francia gyári istálló gyengébbnek tűnik, mint tavaly.

Ricciardo szerződése csak 2020-ban jár le a Renault-nál, de az AutoAction úgy értesült, hogy ha a két élcsapattól érkezne ajánlat, akkor kontraktusa szerint szabadon távozhatna. Nagy valószínűséggel a hétszeres futamgyőztes kapva kapna az alkalmon és átszerződne, ha a Ferrari komolyan megkeresné. Vettel alig két hete nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretné kitölteni szerződését a Scuderiánál és ezt csapatfőnöke is megerősítette, hogy jövőre semmilyen változást nem terveznek a pilótafelállásban. Ezek után nem valószínű, hogy akár Bottas, akár Ricciardo jövőre a Ferrarinál köthetne ki. 2021 már érdekesebb lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: