DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari nem Verstappennel tervez

A múlt hét egyik legérdekesebb híresztelése egyelőre megdőlni látszik. Ausztriában azt pletykálták a paddockban, hogy Vettel és Verstappen helyet cserélhet jövőre, a Ferrari ezt viszont cáfolja.

Tavaly Fernando Alonso jövőjéről beszéltek a legtöbbet év közben, idén sokkal inkább Sebastian Vettel sorsa a fő beszédtéma. Eleinte inkább a visszavonulásáról cikkezett a sajtó, a múlt héten azonban a négyszeres világbajnok a Red Bullnál volt vendégségben, így ismét felerősödtek azok a hangok, hogy korábbi nagy sikerei színhelyére, az energiaitalos istállóhoz térne vissza.

Ezzel egy időben felmerült, hogy az ő helyére érkezne a Scuderiához Max Verstappen, aki éppen múlt vasárnap diadalmaskodott az Osztrák Nagydíjon, megszerezve ezzel a Honda első győzelmét 2006 óta. A vörös istálló csapatfőnöke határozottan cáfolja, hogy 2020-ban a holland már náluk vezetne, elégedettek a jelenlegi felállással, ráadásul mindkét pilótának élő szerződése van jövőre is.

Binotto elmondása alapján Verstappen jövőre sem öltözik vörösbe


A Sky F1 riportere tette fel a kérdést Mattia Binottónak Verstappen lehetséges elcsábításáról. „Nem, biztosan nem akarjuk lecserélni egyik pilótánkat sem, csak megerősíteni tudom azt, amit Sebastian mondott. Megvan a két versenyzőnk és az élő szerződések is, ezzel elégedettek is vagyunk” – reagált a svájci szakember.

„A jövő évre fix a pilótafelállásunk és semmi okunk nincs arra, hogy ezen változtassunk. Ebben a tekintetben minden rendben van” – tette hozzá Binotto. Korábban arról az oldalról volt erősebb a pletyka, hogy Max Verstappen szerződésében van egy kilépési záradék arra az esetre, ha az istálló túl gyengén teljesítene. Ám a spielbergi győzelemmel bebizonyosodott, hogy a Red Bull-Honda is alkalmas arra, hogy futamokat lehessen nyerni vele. Ha jó irányba halad a fejlesztés, akkor valószínűleg nem is ez lesz az egyetlen sikere idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: