DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton arra számít, más pályákon is szenvedni fognak

A Mercedes idén először alárendelt szerepet játszott Ausztriában, ennek legfőbb oka a nagy hőség volt. Lewis Hamilton pont emiatt gondolja, idén ez még többször előfordul majd velük.

Az Osztrák Nagydíj szoros időmérő edzésén még csak Charles Leclerc-től kapott ki az ötszörös világbajnok, ám a még a szombatinál is melegebb hőmérséklet egyértelműen negatív irányba befolyásolta a Mercedeseket. Valtteri Bottas is szenvedett, éppen csak felfért a dobogóra a hátulról nagy tempóban érkező Sebastian Vettel előtt és köze sem volt az első helyért küzdő Max Verstappen-Charles Leclerc duóhoz.

Lewis Hamilton autójának sem ízlett a forró (55 fokos) aszfalt, a gumikezelés sem volt a legjobb, de más alkatrészeket (köztük a motort) is óvni kellett a túlmelegedéstől. A brit ász már előre tart a többi, várhatóan forró helyszíntől, ugyanis ha a Mercedes nem talál ki gyorsan valamit, hasonlóan szenvedős hétvégéket élnek még át. A Red Bull-Honda azonban láthatóan nagyon élt a hőségben.

A Mercedesnek nem ízlett az 55 fokos aszfalt


„Őszintén megmondom, nincs ötletem, miért szenvedünk ennyire a melegben. Nem kérdeztem még erről külön a fiúkat, de egészen eddig nemigen akadt semmilyen problémánk, ezért azt sem tudom, még hol számíthatunk ilyen nagy forróságra” – idézi Lewis Hamiltont a Gpfans.com szakportál.

„Nemsokára megyünk Budapestre, a többi helyen nem tudom, milyen idő lesz. Még rengeteg helyszínt látogatunk meg, talán Mexikóban hasonlóan szenvedős hétvégénk lehet, mint itt. Nem kellene még egy ugyanilyen verseny, eddig ugyanis semelyik pályán nem játszottunk ennyire alárendelt szerepet. De alapvetően nem változtatott semmin.”

„Előre tudtuk, hogy nehezebb napok köszönthetnek ránk, bár kicsit jobban fájt, mint gondoltuk. De nem voltunk elbizakodottak sem. A srácok itt is nagyon keményen dolgoztak, ez egy ilyen nap volt, időnként megesik” – tette hozzá Hamilton. A Hungaroringen és Mexikón kívül az átlagosnál nagyobb eséllyel Hockenheimben, Monzában, Szingapúrban és Abu Dhabiban nehezítheti meg a forróság a Mercedes dolgát, de valószínűleg Brazíliában is jobban örülnének hűvösebb időjárásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: