DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: A Honda győzelme mutatja, nem mindig a motor a hibás

Lewis Hamilton is boldog, a japán gyártó újra képes volt versenyt nyerni. Ugyanakkor rámutatott, a korábbi szenvedés sem feltétlenül csak a Hondán múlott, a McLaren is hibás lehetett.

Túl sok öröme nem lehetett az ötszörös világbajnoknak a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon. Az időmérő után feltartás miatt megbüntették (bár végül a második helyről csak a negyedikig sorolták vissza), a versenyen pedig megsérült az autó, amit az első vezetőszárny cseréje sem oldott meg, így fokozatosan visszaesve végül ötödikként zárt.

Örömmel töltötte azonban el, hogy hosszú évek szenvedése és kemény munkája után a Honda, Max Verstappennel a volánnál győzni tudott, közel tizenhárom év szünet után. Bár Hamiltonnak a mai napig szíve csücske a McLaren istálló, erős utalást tett arra, hogy a 2015 és 2017 közötti, csalódásokkal teli időszak nem feltétlenül csak a motorgyártó hibájából történt.

Hamilton szerint nem csak a Honda volt hibás a mclarenes kudarcért


„Ez a siker nagyszerű a Honda számára. Kifejezetten gyatra időszakon mentek keresztül a McLarennel és mostani első helyezésük azt mutatja, hogy nem mindig kizárólag a motoron múlik a sikertelenség. A teljesítmény mindig közös együttműködés eredménye a csapattal, például a hűtés, a megfelelő elhelyezés és a többi” – mutatott rá Lewis Hamilton.

„Egyértelmű volt, hogy ennél az istállónál képesek lesznek nyerni és meg is csinálták, tiszteletem és gratulációm az övék” – gratulált a japán gyártónak az ötszörös világbajnok. A 2009-es világbajnokság első helyezettje szintén rettentően örült ennek a sikernek, mivel Jenson Button hosszú éveken át dolgozott együtt a japán gyártóval a BAR-nál, a gyári istállónál és a McLarennél is.

„Hatalmas gratulációm a Hondának, a hibridérában most értek először a csúcsra, 2006 óta első ízben, amikor még együtt szereztük meg a győzelmet (a Hungaroringen)!” – üzent a közösségi médián keresztül Jenson Button is korábbi munkaadójának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: