DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Red Bull: Év végére le akarjuk győzni a Ferrarit

Evés közben jön meg az étvágy, így van ez az energiaitalos istállónál is. Max Verstappen remekbe szabott futamgyőzelme után már év végi célként a Scuderia levadászását tűzték ki a Red Bullnál.

A téli teszteket követően még a Ferrarit tartották legfőbb esélyesnek és ugyan már háromszor is igen közel kerültek a sikerhez (Bahreinben, Kanadában és Ausztriában), valami mindig közbe jött, ami miatt a vörös istálló lemaradt a dobogó tetejéről. Valószínűleg senki nem fogadott volna nagy téttel abban, hogy a Red Bullnak előbb lesz futamgyőzelme 2019-ben, mint a Vettel-Leclerc párosnak.

Max Verstappen a kiváló gumikezelésen kívül szuper előzéseket mutatott be a kiválóan muzsikáló Red Bull-Hondával. Pedig a második kockából nagyon elszúrta a rajtot, csak hetedikként fordult, ekkor azt hihettük, a holland esélyeinek ezzel lőttek is. Ő nem így gondolta és sorozatos előzéseket bemutatva az első helyig jött fel.

A bikák úgy érzik, elérhető lenne az év végi (konstruktőri) második helyezés is, ám ehhez két olyan pilóta kellene, amelyik sok pontot gyűjt. Egyelőre azonban Pierre Gasly mélyen elmarad a várakozásoktól. A Red Bull viszont most kicsit kiélvezi a sikert, alig másfél hét múlva már Silverstone-ban kell helyt állniuk.

Elkaphatja év végére a Red Bull a Ferrarit?


„Micsoda hihetetlen teljesítmény Maxtől! Hihetetlen, hogy nyerni tudott Ausztriában és megszerezte a Honda első, hibridkorszakban aratott győzelmét. A Red Bull családnak pedig külön öröm, hogy mindezt éppen hazai nagydíjunkon érte el” – örvendezett a csapatfönöke, Christian Horner.

„Az előzés ügyében jól döntöttek a versenybírók, egyszerű, kemény versenyzést láttunk. A Formula-1 rengeteg kritikát kapott az utóbbi időszakban, de ez a futam igazán izgalmasra sikeredett, rengeteg előzéssel, gumikopással és drámával, pont ezt írta fel nekem az orvos.”

„Pierre számára nehéz verseny volt, de Raikkönent végül meg tudta előzni. Ha valakinek a csapattársa ilyen elképesztően magas szintet képvisel, nehéz a dolga, de lassacskán azért felépíti az önbizalmát, Pierre fel fog zárkózni.”

„A konstruktőri bajnokságban jelenleg a Ferrari áll számunkra célkeresztben, ehhez viszont mindkét pilótánknak a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenie” – utalt a csapattársak közti kontrasztra Horner. A pontállás elég beszédes, Max Verstappen az összetett harmadik helyén áll (mindkét Ferrari-pilótát megelőzve) 126 egységgel, Pierre Gasly pedig negyvenhárommal szerénykedik a hatodik helyen. Ha a francia csak megközelítené a csapattársa által szerzett pontmennyiséget, a Red Bull-Honda egészen szorosan ott lenne a Ferrari sarkában (így viszont 59 pont a lemaradása). A Mercedes már reális körülmények között elérhetetlen távolságba került az élen (kevés híján 200 ponttal húzott már el a Red Bulltól).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: