DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren kezd elhúzni a Renault-tól

Ismét kettős pontszerzéssel jelentkezett a McLaren Ausztriában, miközben a két Renault-pilóta üres kézzel távozott. A wokingi istálló megszilárdította negyedik helyét a tabellán és remekül teljesít.

Lando Norris ötödik rajtkockája már szombaton is nagyon ígéretesnek tűnt, de másnap az utolsó sorokból rajtoló Carlos Sainz is kiválóan vezetett és végül a nyolcadik helyre tornászta fel magát. Összesen tizenkét pontot gyűjtött Ausztriában a két McLaren-versenyző, így jócskán meglépett a jelenlegi fő üldözőtől, a gyári Renault-tól.

„Újabb remek eredmény a csapattól, fontos pontokat szereztünk, ezzel stabilizáltuk negyedik helyünket a konstruktőri tabellán. Teljesen megérdemeltük a mai hatodik és nyolcadik helyezést, egyértelműen ezúttal is mi voltunk a negyedik erő. Kitűnő munka, pilóták, kerékcserék és stratégia, ez kellett a mai sikeres szerepléshez” – dicsérte csapatát a főnök, Andreas Seidl. A McLaren egész hétvégén kiemelkedően jól ment és ezt a lendületet Carlos Sainz motorcseréje sem törte meg.

A McLaren rátalált a helyes útra, a gyári Renault még nem igazán


„Micsoda verseny! Nagyon nagyon boldog vagyok azzal, amit kihoztunk ebből a nehéz hétvégéből. A 19. kockából rajtoltam, amitől szombaton még frusztrált voltam, ám ezt az érzést sikerült motivációvá alakítanom a versenyre. Hosszú etapot futottam a közepes keveréken, majd a 41. körben jöhettek a kemény abroncsok. Rengeteg előzést mutattam be, így sikerült pontszerzőként végeznem” – örvendezett a valóban extrát nyújtó Carlos Sainz.

„Az egyetlen gondunk az volt, hogy tíz körrel a vége előtt kicsit megsérült az első szárnyam, így nem tudtam tovább támadni Pierre Gaslyt és meg kellett elégednem a nyolcadik hellyel. Ha nincs a sérülés, meg lett volna a tempóm a hetedik helyhez is. Onnantól óvatosan kellett vezetnem, de végül sikerült Raikkönen előtt maradnom. Nagyszerű az újabb dupla pontszerzés” – tette hozzá a spanyol.

A McLaren jelenleg 52 szerzett egységgel áll a negyedik helyen, míg a legközelebbi üldöző, az Osztrák Nagydíjon igen gyenge produkciót nyújtó Renault hússzal marad le partneristállója mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: