DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren Ausztriában is folytatja remeklését

Egyértelmű, hogy nem egy-egy pályán, hanem mindenhol számolni kell már a McLarennel. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, a pénteki szabadedzések alapján Ausztriában is jó eredményre számíthatnak.

Az elmúlt évek egyáltalán nem a wokingi istállóról szóltak, az egykor még több világbajnokot is adó gárda egyre lejjebb csúszott a ranglistán, a motorcsere sem oldotta meg a gondokat, sőt, tavaly az év második felében nemegyszer a sereghajtó pozíciókban kellett keresnünk a Williamsek ellen harcolva Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t.

A két patinás csapat azonban azóta teljesen más pályát ír le, a Williams tovább zuhant a reménytelen utolsó helyre, a McLaren azonban szemmel látható fejlődést produkál és most már stabilan a középmezőny elejére ugrott. Az utóbbi hetek kiváló teljesítményét pénteken Ausztriában is aláhúzták, Carlos Sainz például délelőtt a hetedik, délután az ötödik pozícióban zárt. Pech, hogy motorcsere miatt biztosan hátrasorolják majd a rajtrácson. A McLaren tehát hétközben még gondolkodott, hogy beszerelje-e a fejlesztett erőforrást, végül úgy döntött, hogy inkább vállalja a büntetést.

A McLaren kimászott a tavaly nagyon mélynek tűnő gödörből


„Ismét egy jó pénteki napon vagyunk túl, jó érzés megint a legjobb tízben – sőt, ezúttal a legjobb hétben – végezni kétszer is, bár tudjuk, hogy ez még csak szabadedzés. Sokkal inkább a versenyre próbáltuk felkészíteni az autót, mivel tudjuk, hogy vasárnapra büntetést fogok kapni a motorcsere miatt” – nyilatkozta Sainz.

„Ennek ellenére, egyetlen rövid etapomban is nagyon versenyképesnek bizonyultam, emiatt viszont még inkább fájni fog majd a büntetés. De nem szabad ezzel energiát pazarolni, a versenyre kell összpontosítani, a hosszú meneteim egészen jók voltak. Igyekszem a jó oldalát nézni a dolgoknak és a lehető legjobban felkészülni vasárnapra” – tekintett előre a spanyol.

Csapattársa sem panaszkodhat. „Összességében elfogadható pénteki napot zártam, de lehetett volna kicsit jobb is. Többször a piros zászló zavart meg, de így is elég jól megértettük az autót, hol erős és hol kicsit gyengébb, hol kell még kicsit javítanunk. Ezen a napon inkább a hosszabb etapokkal törődtem jobban, több időt szenteltem ennek, mint Franciaországban, ez viszont segített az igazán jó egyensúlyt megtalálni vasárnapra. Remélem, szombatra még egy keveset tudunk gyorsulni” – fogalmazott Lando Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: