DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Óriási a csalódás a Renault háza táján

A Renault-motorok egyre jobban teljesítenek idén, a gyári istálló azonban ismét betlizik Ausztriában. A McLaren egyértelműen és nagy fölénnyel győzte le a gyáriakat, akik nem értik ennek okát.

Rendkívül csalódottak a francia gyári istállónál amiatt, hogy az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén a Q3 közelébe sem sikerült kerülnie a Daniel Ricciardo-Nico Hülkenberg párosnak, miközben ugyanezzel az erőforrással a McLaren hetek óta szárnyal. Ezen a hétvégén sincs másképp, Lando Norris az ötödik rajtkockát szerezte meg Ausztriában, miközben a két Renault bőven tízen kívül végzett. A fiatal brit hét tizedmásodpercet adott a jobbik Renault-nak.

Eredetileg Nico Hülkenberg a 12., Daniel Ricciardo pedig a 14. pozíciót szerezte meg, de mivel összesen hét pilóta kapott kisebb-nagyobb rajtbüntetést, így végül az ausztrálé lesz a tizenkettedik, német csapattársáé a tizenötödik rajtpozíció. Egyáltalán nem az a környék, ahol a sárga-fekete gárda lenni szeretne.

A Renault mélyen alulteljesít Ausztriában eddig


„Mondjuk ki őszintén, egész hétvégén szenvedünk az autóval. Mindent megtettünk, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat és szombatra sikerült is kicsit előrelépnünk. De sajnos a Q2-ben egyetlen tiszta kört sem sikerült megtennünk, ez pedig jelentősen csökkentette az esélyeinket. Úgy vélem, még bőven maradt az autóban, ahhoz mindenképpen elég lehetett volna, hogy a Q3-ba is bejussunk. Vasárnap nagyon meleg lesz, nem lesz könnyű a mezőny utolsó harmadából rajtolni, de mindent beleadunk” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, aki új belsőégésű motorjának beszerelése miatt kapta öthelyes rajtbüntetését és került összességében a 15. rajtkockába.

„Ausztria az év eddigi egyik legkeményebb hétvégéje nekünk, egész nap csak szenvedtünk. Egyszerűen nem találtuk meg a megfelelő tempót, ez pedig nagy kár, az elmúlt versenyeken ugyanis sorozatban sikerült bejutnunk az időmérő döntő szakaszába. A rajtbüntetések miatt kissé előrébb kerülhettem, de muszáj rájönnünk, mi nem működött szombaton” – ismerte el Daniel Ricciardo, aki a visszasorolásoknak köszönhetően tizenkettedikként rajtolhat.

Alan Permane sportigazgató is arról panaszkodott, hogy kevés üzemanyaggal az autó nehezen kezelhetőnek bizonyult, különösen a nagysebességű kanyarokban, péntekről szombatra is csak kevés javulást sikerült elérniük. Viszont a szabadedzéseken, jól megtankolt autóval biztatóbban teljesített az autó, így mindenképpen gyorsabbak lehetnek vasárnap, mint az időmérőn. Mindkét autóval szeretne pontszerző helyen végezni a Renault.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: