DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Büntetések

„Senkit sem érdekelnek a feltartások, keményebb büntetések kellenek”

Keményen beleszállt az ellenfelek F1-es időmérőkön tanúsított magatartásába Lando Norris, de nem csak ő követel keményebb fellépést és következetességet.

részletek

„Nem teljesen értem a szabályokat” – Gasly

Ismét a következetlen felügyelő ítéletekről beszélt az Alpine francia pilótája, akit Magnussen szorított le büntetlenül az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

részletek

Formula Motocast: Tönkreteszik a büntetések a MotoGP-t?

A versenyzők folyamatos elégedetlenkedése és a következetlen ítéletek szolgáltatták a fő beszédtémát az 1000. nagydíjon, de beszéltünk a KTM-ről és a Yamaháról is.

részletek

Marquez: Fejezzük ezt be, a kontakt a MotoGP része!

A Le Mans-i sprint után ismét a kritikák kereszttüzébe kerültek a MotoGP felügyelői – bár sokak szerint ma cselekedtek helyesen, hogy nem szankcionáltak senkit.

részletek

A KTM kincse, megölik a GP-t a büntetések? – Jerez margójára

Címvédőhöz méltó versenyzés Bagnaiától, parádézó KTM-ek, totális mélyponton lévő Yamaha, ártalmas büntetések: a MotoGP Spanyol Nagydíjának tanulságai.

részletek

Verseny közben büntethetik a motorcserét az F1-ben?

Dolgozik az F1 a jelenlegi, igencsak népszerűtlen büntetési rendszer leváltásán: sajtóértesülések szerint egy javaslat szerint nem a rajtrácsot forgatnák fel, hanem inkább futam közben büntetnének az új erőforrás-komponensekért.

részletek

„Ez nem része a versenyzés DNS-ének” – pilóták a motorcserés rajtrácsbüntetésekről

Monzában hosszú órákig tartott, mire az időmérő után kiadták az előzetes rajtrácsot a rengeteg hátrasorolásnak köszönhetően: az F1-es mezőny tagjai szerint is túl bonyolulttá vált a rendszer.

részletek

Verstappen: Nem fair, hogy másként kezelnek

A Red Bull világbajnoki éllovas versenyzője szerint mások büntetlenül megúsztak ugyanolyan manővereket, amiért őt szankcionálták. A holland szerint csak a média beszél állandóan ütközésekről.

részletek

Lammers: Verstappen a tűzzel játszik, ahogy a határokat feszegeti

Az egykori F1-es pilóta úgy véli, Max Verstappen pályán és pályán kívül mutatott viselkedése kockázatos. Annyiszor táncol a büntetés határán, hogy a zárófutamon ez megbosszulhatja magát.

részletek

10 másodperc és 2 büntetőpont járt Stroll manőveréért

Lance Stroll 10 másodperces büntetést kapott az Orosz Nagydíjon történt ütközés miatt, melynek másik elszenvedője Pierre Gasly volt. A kanadai kis híján csapattársát is kiütötte.

részletek

Lesz-e motorcsere Szocsiban? Horner válaszolt

Christian Horner leszögezte, még nem döntöttek arról, bevállalják-e Szocsiban Verstappen motorcseréjét. A Red Bull csapatfőnöke elárulta, a kvalifikációtól teszik függővé a döntést.

részletek

Masi: A monzai és a silverstone-i büntetés teljesen más!

Michael Masi, a Formula-1 versenyigazgatója úgy véli, Max Verstappen monzai, és Lewis Hamilton silverstone-i büntetése nem hasonlítható össze. El is magyarázta, miért.

részletek