Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 21. hétfő

Büntetések

Leclerc: Innentől agresszívabb leszek én is

Charles Leclerc a Max Verstappennel szembeni, Ausztriában történt incidenst követően keményebben fog versenyezni. Könnyen továbblépett, de következetességet szeretne a döntéshozóktól.

részletek

Az F1 száműzné a „hülye” büntetéseket

Michael Masi szerint az, hogy korábban hogyan ítéltek meg egy esetet, nem jelenti azt, hogy most is ugyanúgy fogják, mert a sportág fejlődik, a szabálykönyv pedig változik.

részletek

Óriási a csalódás a Renault háza táján

A Renault-motorok egyre jobban teljesítenek idén, a gyári istálló azonban ismét betlizik Ausztriában. A McLaren egyértelműen és nagy fölénnyel győzte le a gyáriakat, akik nem értik ennek okát.

részletek

Verstappen bírná, ha lazulnának a szabályok

A Red Bull F1-es pilótája nem rajong a büntetésekért, és a múltkori Vettel-Hamilton incidensre reagálva elárulta, ha rajta múlna, a kisebb koccanásokat simán elengedné. Szerinte vannak pilóták, akik visszaélnek a szigorú szabályok adta helyzetekkel.

részletek

Abiteboul: Nem felejthetjük el Vettel esetét

A Renault főnöke szerint az a baj az F1-gyel, hogy csak beszél és beszél a problémáiról, aztán elfelejti azokat. Azt javasolja, Sebastian Vettel legutóbbi esete erre ne legyen egy újabb példa.

részletek

Vergne szerint a Formula-E-ben megszűnt a jogállam

Kiborult az elektromos széria elmúlt futamainak igazságszolgáltatása miatt a címvédő Jean-Eric Vergne. Szerinte riválisainak megengedhetetlen húzásai maradtak büntetlenül, és odáig merészkedett, hogy még a Formula-1-et is éltette.

részletek

Chandhok: A pályán dőljenek el a csaták

Az egykori Formula-1-es versenyző szerint a jelenlegi büntetési rendszer alapjaiban elhibázott a sportágban. Nincsenek természetes akadályok, a versenybírók döntenek arról, ki érdemel büntetést.

részletek

Raikkönen a szigorú büntetések pártján áll

Sokak szerint a büntetések következetlenek vagy szigorukkal megölik a versenyzést, a veterán finn azonban a még keményebb szankciók pártján áll, melyekkel a „hülyeséget” irtaná ki.

részletek

Verstappen: Hajítsák ki a büntetőpontokat

A holland egyszerűen botrányosnak találná, ha valakit minimális vétségek miatt tiltanának el egy versenytől, ezért legszívesebben kukába hajítaná a büntetőpontok rendszerét.

részletek

Nem a motorbüntetések miatt jött az F1 vezére

A csapatvezetők után most a Liberty Media első embere, Chase Carey is felszólalt a szigorú technikai korlátozások miatt gyakran átláthatatlanná váló rajtbüntetések ellen, amelyek már azt is veszélyeztetik, hogy a versenyzők legyenek a sport fő attrakciói.

részletek

Így áll a büntetőpontok listája a Hungaroring előtt

Nemrég még Sebastian Vettel volt nagyon közel egy automatikus eltiltáshoz, most azonban már egy másik F1-es feje fölött lebeg mindez Damoklész kardjaként – kiknek kell a leginkább vigyáznia?

részletek

Hogyan büntették a múltban az F1 zsiványait?

Nincs recept arra, milyen megtorlásban részesülnek a legsúlyosabb kihágásokat elkövető pilóták: a sportág történetében az eltiltás ritka alkalom volt. Maga Vettel sem tudhatja, mire készüljön.

részletek
Olvastad már?