Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 17. hétfő

Büntetések

Szigorítás áldozatai lettek Perezék

A mexikói pilóta kiakadt a kék zászló figyelmen kívül hagyásáért kapott öt másodperces büntetésen, Michael Masi versenyigazgató viszont elmondta: idén komolyabban veszik az ilyen kihágásokat.

részletek

Verstappen: Olyanok a felügyelők, mint a futballbírók

A Red Bull holland pilótája szerint a labdarúgásban is előfordul abból fakadó következetlenség, hogy más felfogásban vezetik a mérkőzéseket az egyes bírók – és ez az F1-ben sincs másként.

részletek

Verstappen büntetése kiölte volna a versenyzés alapjait

Így látja az F1-es Osztrák Nagydíj hajrájában történt incidenst a holland csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint a rajongók veszítettek volna a legtöbbet, ha utólag módosítják a győztes kilétét.

részletek

Leclerc: Innentől agresszívabb leszek én is

Charles Leclerc a Max Verstappennel szembeni, Ausztriában történt incidenst követően keményebben fog versenyezni. Könnyen továbblépett, de következetességet szeretne a döntéshozóktól.

részletek

Az F1 száműzné a „hülye” büntetéseket

Michael Masi szerint az, hogy korábban hogyan ítéltek meg egy esetet, nem jelenti azt, hogy most is ugyanúgy fogják, mert a sportág fejlődik, a szabálykönyv pedig változik.

részletek

Óriási a csalódás a Renault háza táján

A Renault-motorok egyre jobban teljesítenek idén, a gyári istálló azonban ismét betlizik Ausztriában. A McLaren egyértelműen és nagy fölénnyel győzte le a gyáriakat, akik nem értik ennek okát.

részletek

Verstappen bírná, ha lazulnának a szabályok

A Red Bull F1-es pilótája nem rajong a büntetésekért, és a múltkori Vettel-Hamilton incidensre reagálva elárulta, ha rajta múlna, a kisebb koccanásokat simán elengedné. Szerinte vannak pilóták, akik visszaélnek a szigorú szabályok adta helyzetekkel.

részletek

Abiteboul: Nem felejthetjük el Vettel esetét

A Renault főnöke szerint az a baj az F1-gyel, hogy csak beszél és beszél a problémáiról, aztán elfelejti azokat. Azt javasolja, Sebastian Vettel legutóbbi esete erre ne legyen egy újabb példa.

részletek

Vergne szerint a Formula-E-ben megszűnt a jogállam

Kiborult az elektromos széria elmúlt futamainak igazságszolgáltatása miatt a címvédő Jean-Eric Vergne. Szerinte riválisainak megengedhetetlen húzásai maradtak büntetlenül, és odáig merészkedett, hogy még a Formula-1-et is éltette.

részletek

Chandhok: A pályán dőljenek el a csaták

Az egykori Formula-1-es versenyző szerint a jelenlegi büntetési rendszer alapjaiban elhibázott a sportágban. Nincsenek természetes akadályok, a versenybírók döntenek arról, ki érdemel büntetést.

részletek

Raikkönen a szigorú büntetések pártján áll

Sokak szerint a büntetések következetlenek vagy szigorukkal megölik a versenyzést, a veterán finn azonban a még keményebb szankciók pártján áll, melyekkel a „hülyeséget” irtaná ki.

részletek

Verstappen: Hajítsák ki a büntetőpontokat

A holland egyszerűen botrányosnak találná, ha valakit minimális vétségek miatt tiltanának el egy versenytől, ezért legszívesebben kukába hajítaná a büntetőpontok rendszerét.

részletek
Olvastad már?