DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen figyelmeztet, most már nyerni akar

A Mercedes dominanciája miatt a Red Bullnak és Max Verstappennek sincs idén esélye a győzelemre. Arra viszont felhívta a figyelmet a holland, hogy csapatának minden téren javulnia kell.

Még fél év sem telt el, hogy összeállt a Red Bull-Honda páros a Formula-1-ben. Ugyan részsikereket már sikerült elérniük – többször végzett dobogón Max Verstappen és nem ritkán a Ferrarikkal is sikerrel veszi fel a harcot - de az igazi, átütő siker még várat magára. A Honda folyamatosan fejleszt és idáig igen megbízható erőforrással jelentkezett, de motorerő tekintetében egyértelmű hátrányban van a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest.

Ugyan a frusztráltság jeleit láthattuk a hollandon az utóbbi hetekben, hogy állandóan csak a negyedik helyen képes végezni az autója korlátolt teljesítménye miatt, ő maga azonban nem így látja. Azt viszont elismerte, hogy most már nagyon szeretne győzni, de az RB15-ös egyelőre minden téren némi hátrányt szenved.

Max Verstappen nem akar 35 éves koráig negyedik lenni


„Nem mondanám frusztráltságnak, amit érzek, nem vagyunk kilométerekkel lemaradva. Akár a Ferrari, akár a Mercedes van az élen, nincsenek olyan sokkal előttünk. Keményen kell dolgoznunk és nyomnunk, hogy minél nagyobb teljesítményt kisajtoljunk az autóból. Világosan látszik, hogy mind a karosszéria, mind a motorerő tekintetében van mit behoznunk” – nyilatkozta Max Verstappen Ausztriában. Ezzel összhangban mondta el a Red Bull főtanácsadója, hogy szeretné, ha a Honda nagyobb kockázatot vállalna és erősebb motorral jelentkezne, akár a megbízhatóság kárára is.

„Nem azért vagyok itt, hogy negyedik legyek, versenyeket akarok nyerni. Nem kellemes állandóan a negyedik helyen körözni, éppen csak lemaradva a dobogóról, de sajnos jelenleg éppen ez a helyzet. Fontos lesz látni, mire megyünk a következő versenyeken. Azon egyelőre nem aggódom, mi lesz a következő évben, vagy azután.”

„Jelenleg a megvalósítandó projektünkre igyekszem összpontosítani, mert úgy gondolom, hatalmas potenciál rejlik bennünk, még csak mostanában kezdtük a közös munkát. De természetesen nem akarok 35 éves koromig a negyedik helyen menni, meglátjuk, hogy alakul” – tette hozzá sejtelmesen Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: