DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Alonso a Mercedesszel és a Ferrarival is visszatérhet

Érdekes fordulatot hozhat 2020, olasz és spanyol sajtóinformációk szerint ugyanis Fernando Alonso a jelenlegi két élcsapat bármelyikével visszatérhet a Formula-1-be. Ez nagy húzás lehetne.

A tavalyi év végén ugyan elbúcsúztatták a száguldó cirkuszban a távozó Fernando Alonsót, de már akkor kijelentette, hogy nem biztos, hogy véglegesen szakít a sorozattal, de 2019-et egészen biztosan kihagyja. Áprilisban két napot tesztelhetett a McLaren színeiben, de azóta kiderült, hogy a wokingiak már a további teszteken sem számítanak rá, sokkal inkább jelenlegi két pilótájukra, akikkel nagyon elégedettek és hosszú távon számolnak velük.

Az elmúlt napokban Olaszországban és Spanyolországban is érdekes híresztelés látott napvilágot, amire a helyi sajtó azonnal rá is kapott. Alonso maga ismerte el, hogy 2016 végén tárgyalt a Mercedesszel, hogy a visszavonuló Nico Rosberg helyét átvegye, de végül ebből a szerződésből nem lett semmi.

Vajon 2020-ban ismét láthatjuk az F1-ben Fernando Alonsót?


Az olasz média úgy fogalmaz: „Alonso a Mercedeshez akar menni.” A Corriere dello Sport szerint Fernando Alonso egyértelműen elszánt, hogy a Mercedes színeiben versenyezzen. Az kétségtelen, hogy a legerősebb pilótapárost alkotnák Lewis Hamiltonnal, de 2007-ből kiindulva, amikor hamar elmérgesedett a viszony a két csapattárs között, vajon hogy férne meg két dudás egy csárdában? Nem kérdéses, hogy a rajongóknak és a Liberty Mediának is ínyére lenne egy ilyen visszatérés.

A spanyol sajtó azonban egészen más utat feltételez: „Alonso egyesíti erőit a Ferrarival.” Az AS című lap Sebastian Vettel jövőjét véli kérdésesnek, márpedig ha a német valóban távozna, akkor a spanyol lap szerint Alonso az egyik legkomolyabb potenciális jelölt lenne az ülésre. Az El Chiringuito című televíziós műsor úgy fogalmazott, hogy „Alonso közelebb áll egy ferraris szerződéshez, mint valaha”.

A jelenlegi, meglehetősen unalmas Formula-1-et mindenképpen feldobná, ha bármelyik változat is megvalósulna, de ellenérvként felhozható, hogy Lewis Hamilton nem valószínű, hogy egy istállóban szeretne versenyezni Alonsóval, a Ferrarival pedig nem éppen a legbékésebb körülmények között váltak el 2014 végén. A következő hónapok erre is választ adnak majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: