DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Tárgyaltam a Mercedes-ülésről

A WEC-t megnyerő spanyol nyíltan beszélt arról, visszatérhet a Formula-1-be, de csakis akkor, ha nyerő autót kínálnak fel neki. Ugyanebben az interjúban elárulta, hogy 2016 végén kapcsolatban állt a Mercedesszel.

A Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) világbajnoki címet hétvégén Le Mans-ban megszerző Fernando Alonso Formula-1-es visszatérése újra felkapott téma lett. Az utolsó szezonjait McLarennél küszködéssel töltő spanyol elmondta, Nico Rosberg 2016 végi visszavonulását követően esély volt rá, hogy a Mercedes pilótája legyen.

„A múltban kapcsolatban voltam a Mercedesszel” – idézi a spanyol AS lap Alonsót. „Még 2016-ban, mikor Nico Rosberg úgy döntött, visszavonul, beszéltem Toto Wolff-fal. A végén azonban nem mondtuk ki az igent.”



Jelenleg nem a Mercedesben, hanem a Ferrariban képzelik el sokan a spanyolt. A nemzetközi F1-es sajtóban olaj volt a tűzre, hogy mikor a Corriere dello Sport Le Mans-ban megkérdezte Alonsót a 2020-as Scuderia-ülés esélyeiről, ő annyit válaszolt: „Nem tudom.” A 2018/19-es szezon befejeztével WEC-ből távozó versenyző az AS-nek ezt mondta a Ferrarihoz és általában Formula-1-be való visszatérésről:

„A jövőben nyitott vagyok az érdekes ajánlatok felé. Ha úgy döntenék, hogy visszatérek a Formula-1-be, csak akkor fogom megtenni, ha valós esélyem lesz a világbajnokság megnyerésére. A nulláról induló projektek nem érdekelnek, azonnal nyerő autót akarok. Ha a Formula-1 újra vonzóvá válik számomra, akkor nincs kétségem afelől, hogy vissza akarok térni.”

A most már háromszoros világbajnok jelenleg 37 éves, korát pedig hátránynak és előnynek érzi: „A sportokban nincs szavatossági dátum, de 25-30 éves kor között a testünk jobban működik, én azokban az években fizikailag is erősebbnek éreztem magam. Ugyanakkor fontos a csakis idővel megszerezhető tapasztalat is” – fogalmazott Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: