DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko Kvjat menedzserével tárgyalt

A Francia Nagydíjon is lehangolóan gyenge teljesítménnyel jelentkezett Pierre Gasly, akiről egyre erősebben pletykálják, hogy a Red Bull lecserélheti. A főtanácsadó év végéig nem akar ezen gondolkodni.

Bár nagy várakozással tekintett hazai versenyhétvégéje elé Pierre Gasly, de a Red Bull fiatal francia pilótája felettébb harmatosan teljesített Le Castellet-ben. Már az időmérőn sem találta a ritmust, a futamon pedig a jó kezdés után több közvetlen riválisa is elé került, nem volt meg a megfelelő tempója, emiatt pedig végül csak Ricciardo büntetésének köszönhette, hogy egyáltalán pontot szerezhetett.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner most először nyíltan kritizálta a tavaly a Toro Rossónál sokkal jobban vezető franciát. Gasly számára pech, hogy éppen az egyik legjobb pilótának számító Max Verstappen a csapattársa, de konstans lassabb a hollandnál, nemegyszer körönként 7-8 tizedmásodperccel is.

Nyolc versenyhétvége is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a francia legalább elkezdje megközelíteni Verstappen tempóját, így egyre erősödnek azok a híresztelések, hogy a bikák esetleg lecserélik Gaslyt a jelenleg a Toro Rossónál remekül versenyző Danyiil Kvjatra (már négyszer végzett pontszerző helyen idén). 

Vajon miről beszélgetett Todt és Marko Franciaországban?


A Red Bull főtanácsadóját az istálló motorhome-jánál kapták lencsevégre a hétvégén, ahogy éppen láthatóan komoly megbeszélést folytat Nicolas Todttal. Jean Todt fia éppen Danyiil Kvjat menedzsere, ez pedig csak olaj a tűzre, ami a Gasly lecseréléséről indult pletykát illeti.

A GPToday.net szakportál rá is kérdezett az osztrák szakembernél, hogy áll Gasly szénája és miről tárgyalt Nicolas Todttal, de csak azt igyekezett erősíteni, hogy nem terveznek az év végéig semmilyen pilótacserét.

„Rengeteg emberrel beszélgetek minden versenyhétvégén, nem csak Kvjat menedzserével. Beszéltem például az apjával is. Hogy Gaslynek aggódnia kell-e az üléséért? A Franciaországban mutatott sebessége miatt kell aggódnia. Úgy tervezzük, hogy Gaslyvel fejezzük be a szezont” – reagált a szóbeszédre Dr. Helmut Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: