DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly bajban lehet, a Red Bull csalódott

Pierre Gasly a gyengén sikerült időmérős teljesítményét is alulmúlta vasárnap, hazai futamán. A Red Bull vezetősége egyre türelmetlenebb, immáron nyílt kritikát is kap az alulteljesítő francia.

Év eleje óta nem találja a tempót Pierre Gasly, aki tavaly, a Toro Rosso színeiben többször is remek versenyzést mutatott be, de valahogy az anyacsapatnál nem képes hozni jó formáját. Minden pályán látványosan elmarad Max Verstappentől mind az időmérős, mind a versenytempó tekintetében és ezt már a bikák csapatfőnöke is szóvá teszi.

Szombaton már az időmérőn is szenvedett Pierre Gasly, mindössze a kilencedik kockát tudta megszerezni, nyolc tizedmásodperccel ment lassabban, mint ötszörös futamgyőztes csapattársa. A francia számára az a legrosszabb hír, hogy már nem az évad elején járunk, mégsem fedezhető fel szinte semmi fejlődés, illetve felzárkózás Verstappenhez képest, aki folyamatosan dobogós helyekért küzd.

Gasly a Francia Nagydíj első harmadában erőn felül teljesített, a lágy abroncsokat sokáig ügyesen életben tartotta, így Daniel Ricciardo előtt tudott maradni. A kemény keverékkel azonban látványosan visszaesett, sorra elé kerültek a riválisok és végül a pontszerző helyekről is lemaradt (kizárólag Ricciardo utólagos büntetése miatt került végül vissza a tizedik helyre).

Gaslynek Ricciardo büntetése is kellett, hogy egyáltalán pontot szerezzen


Még az elromlott autóval küszködő Lando Norrist sem sikerült megelőznie. „Pierre a verseny első etapjában jó munkát végzett a lágy abroncsokkal. A rendkívül gyors (1,9 másodperces) kerékcserével a csapat is nagy segítséget adott neki, hogy a legmegfelelőbb pozícióba kerülhessen a pályán a bokszkiállás után is” – elemezte a helyzetet Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„A fiúk fantasztikus munkát végeztek, a délután során látott leggyorsabb kerékcserével jelentkeztek. A pályán megvolt a pozíciója, mégsem tudott lendületbe jönni a kemény keverékkel, először Daniellel szemben veszített helyezést, majd szép lassan a többiek is elé kerültek.”

„Elég frusztráló, hogy ezzel az autóval valaki nem tud pontot sem szerezni, ezt biztos, hogy alaposabban át kell majd beszélni. Max Verstappennel viszont kihoztuk a maximumot, beférkőztünk a két Ferrari közé, ez volt a legtöbb, amit Max ma megtehetett. A lelkét kivezette, mindent kihozott az autóból egy újabb, érett versenyzéssel. Ebben a pillanatban még hiányzik a tempónkból két-három tized, de remélhetőleg a következő fejlesztési ütemben ez már meglesz” – tette hozzá bizakodva Horner. Max Verstappenhez képest több, mint egy perces hátrányt szedett össze Gasly, ami semmilyen körülmények között sem fest jól, előbb-utóbb bajban lehet a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: