DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Saját motorjával verik el a Renault-t

Franciaországban is bejutott a gyári Renault istálló egyik pilótája a Q3-ba, mégsem lehet felhőtlenül boldog, mivel a McLaren azonos erőforrással könnyedén legyőzte mindkét versenyzőjét.

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, hazai pályáján a francia gyári istálló egyik pilótája, Daniel Ricciardo könnyedén bejutott az időmérő edzés döntő szakaszába, ám ugyanez a mutatvány csapattársának, Nico Hülkenbergnek nem sikerült, neki meg kell elégednie a 13. rajtkockával.

Az ausztrál úgy érzi, nem volt több ebben a kvalifikációban, mindent kihozott. „Elégedett vagyok a nyolcadik helyezésemmel, sikerül tartani a formánkat, mostanában mindig bent vagyok a Q3-ban. Úgy vélem, nemigen maradt sok idő a gyorskörömben, a nyolcadik pozíció volt valószínűleg a maximum, amit elérhettem” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.

Ricciardo szerint a McLaren titokban bevetett néhány új fejlesztést


„A Q2-es első körömben elkövettem egy hibát, ezért megszakítottam és inkább felraktuk a közepes keveréket. Kockázatos döntés volt, mivel egész hétvégén most használtuk először. A csapat egyértelműen érezte, hogy megtérülhet, ha bevállaljuk ezt a rizikót, sikerült is egy jó kört összeraknom, ezzel bejutnom a döntő szakaszba.”

„Érdekes lesz vasárnap a rajtrács, szinte mindenki közepes keveréken rajtol majd. Célba veszem az előttem levő autókat, az a célom, hogy egy igazán jó versenyt futhassak. Mindkét McLaren legyőzött minket, szerintem hoztak ide valamilyen fejlesztést, amiről nem beszéltek. Lenyűgöző a tempójuk, egyelőre nem is tudjuk felvenni velük a versenyt” – ismerte el a tapasztalt ausztrál. Ha azt is hozzávesszük, hogy éppen most határozott arról a McLaren, hogy új, modern szélcsatornát épít Wokingban, kijelenthetjük, hogy fel van adva a lecke a gyári Renault-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: