DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Szárnyal Norris és a McLaren

Néhány évtizeddel ezelőtt csalódást jelentett volna, az utóbbi éveket nézve azonban szenzációsan teljesít a McLaren már hetek óta, a Francia Nagydíj időmérőjén is óriásit villantott.

Hetek óta kiváló formát mutat a wokingi istálló, amely úgy fest, egyre inkább maga mögött hagyja az elmúlt évek szenvedését és látványosan elindult felfelé az erősorrendben. Az idei nyolcadik versenyhétvégén a legkellemesebb meglepetést is a két McLaren szolgáltatta, úgy sikerült az ötödik és hatodik helyen végezni a kvalifikáción, hogy a három nagycsapat mind a hat pilótája részt vett a Q3-ban.

Az önerőből elért harmadik soros rajthelyek óriási lökést adhatnak a két pilótának is, különösen Lando Norrisnak, aki élete legjobbját elérve az ötödik kockából indulhat vasárnap. „Amikor befejeztem a második gyorskörömet, öt századdal álltam jobban, mint korábban. A célvonalon átértem és azt gondoltam, ez egy egészen jó kör volt” – nyilatkozta Lando Norris a Sky F1 adásában.

A McLaren nagyon elkapta a fonalat Le Castellet-ben


„Az első szabadedzés óta nagyon gyorsak vagyunk, éppen emiatt aggódtunk, mert már-már túlzottan jól alakult minden. Meg kell néznünk, mitől jöttünk fel ennyire. Szerencsére sikerült folytatnunk ugyanilyen jól teljesítve, ez igazán nagyszerű. De simán előfordulhat, hogy elmegyünk nemsokára Ausztriába és a Q3-ba sem kerülünk be, mindig a pályától függ a forma, ezért is kell mélyen megvizsgálnunk, miért vagyunk itt ilyen gyorsak.”

Közvetlen mögüle rajtol Carlos Sainz, a csapattárs is. „Csapatként egészen remek eredményt értünk el. Csodálom, hogy Vettel elé kerültünk, valószínűleg vagy hibázott, vagy valami történt vele, de mi mindent kihoztunk. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy holnap nagyon nehéz dolgunk lesz, mindenkit megelőzünk jelenleg, akit meg kell és akik a legfőbb vetélytársaink.”

„Hallottam a pletykákat a Renault-tól, hogy biztosan van egy eltitkolt fejlesztésünk. Bárcsak lenne, mert akkor a jelenleginél is gyorsabbak lehetnénk. Semmi különöset nem reméltünk ettől a hétvégétől, amikor idejöttünk, úgy gondoltuk, nehéz dolgunk lesz. Mégis sokkal jobban sikerült eddig minden, mint amire számítottunk. A mai házi feladatot tökéletesen megoldottuk, de a holnapi még nehezebb lesz” – tekintett előre óvatosan Lando Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: