DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel nem tudja, hogyan végzett a McLarenek mögött

Egyetlen lövése volt a Q3-ban Sebastian Vettelnek – nem sikerült neki. Kanadai pole-pozíciója után Franciaországban a ferraris csak a negyedik sorból rajtol, legfeljebb a Red Bullt tartja foghatónak.

Míg az eredményesebb Ferrari SF90-nel Charles Leclerc harmadik rajthelyet szerzett a Francia Nagydíjra a két Mercedes mögött, addig Sebastian Vettel mindössze a hetedik rajtkockába kvalifikált. A Q3-ban első próbálkozásán hibázott, ezért be sem fejezte. Egyetlen lövése maradt, de a kör gyengén sikerült, 1,480 másodpercre az első helyezett Valtteri Bottastól, mindkét McLaren-Renault mögött.



„Nem tudom, hogy mi történt, olyan sok lendületet veszítettem, hogy nem volt értelme befejezni azt a kört” – mondta a Sky Sportsnak adott első nyilatkozatban Vettel, az első Q3-as gyorskörre gondolva.

„Hullámzó időmérő volt, néhány kört jónak éreztem, másokat nem. Nem sikerült a legjobbat kihoznom az autóból, de nehéz dolgom is volt. Egyes körökön nem volt meg az a tapadás, mint korábban. Kár, hogy a Q3-ban is ez ismétlődött meg. A Mercedes messze van, de a Red Bull-lal harcban kell lennünk” – lőtte be elérhető ellenfélnek a Red Bullt Vettel. Max Verstappen a negyedik rajtkockából indul, Leclerc mellől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: