DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem tudjuk azt, amit a Ferrari-motor

A Scuderia alaposan félretervezte idei versenyautóját, az eddigi hét versenyből egyet sem tudott megnyerni, igaz, Kanadában ez kis híján sikerült. Az egyenesben elért sebességük azonban hatalmas.

A kanyarokban látható és főleg mérhető hátrányban van a vörös istálló, a Mercedes W10-es rakétája olyan jól sikerült, hogy az eddigi gyenge pontjukat sikerült ezzel kijavítaniuk. Korábban a kanyargós pályákon inkább hátrányban voltak, de ez az idei évben már egyáltalán nincs így. Most éppen a fordítottja igaz, a hosszú egyenesek a Ferrarinak kedveznek.

Végsebességben olyat képes véghez vinni 2019-ben Sebastian Vettel és Charles Leclerc, amire a Mercedes-motor nem képes, legalábbis Lewis Hamilton szerint, aki úgy véli, a vörösöknek van egy különleges motorbeállítási módja, amilyennel az Ezüst Nyilak nem rendelkeznek.

Sebastian Vettel az egyenesbeli előnye miatt szerezhetett pole-t


„Látható, hogy a motorerő terén hátrányban vagyunk. Elképesztően gyorsak voltak az egyenesekben. Egészen biztos, hogy olyan módot választhatnak az erőforrásaiknál a Ferrarik, amivel mi jelenleg nem rendelkezünk” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Egyszer csak hirtelen képesek alaposan feltekerni a teljesítményt és durván elhúznak az egyenesben még akkor is, ha nyitva van a DRS-em. Egyértelmű, hogy a motorerő tekintetében kiváló munkát végeztek. Nem olyan régen, még a Mercedes járt jócskán előrébb, most viszont nekünk van tennivalónk, mivel láthatóan előttünk vannak, az időmérőn mindenképpen, de valamelyest a versenyen is” – tette hozzá az idén már öt futamot megnyerő brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: