DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az olasz sajtó sem kíméli a döntéshozókat

Olaszországban senki nem menekülhet a média éles nyelve elől. Az eddig gyenge teljesítmény nyújtó Ferrari helyett azonban most a versenybíróságra és a büntetést kiszabókra özönlik a kritika.

Nem érhet éppen váratlanul senkit, hogy az olasz média alaposan kiosztja Emanuele Pirrót és a többi versenybírót, akik egy erősen vélelmes esetben azt a döntést hozták, hogy az első helyét a láthatóan lassabb autóval hősiesen védő Sebastian Vettelt plusz öt másodperccel díjazták, ezzel megfosztva őt idei első győzelmétől.

Így hiába futott át elsőként a célvonalon, a dobogó legfelső fokára Lewis Hamilton állhatott fel, aki egyre csak növeli előnyét az olasz sajtó szerint is egyre inkább monotonná és unalmassá váló világbajnoki versengésben.

Az olasz sajtó is támadja a büntetést kiszabó versenybírókat


„Jogtalan döntés, ami valódi öngyilkosság a Formula-1 számára” – értékel a Corriere dello Sport. „Egy újabb elszalasztott lehetőség. De mindez egy óriási vitákat és komoly haragot gerjesztő döntésnek köszönhetően. Még Sebastian is odament és elvitte az egyes számú táblát Hamilton autója elől” – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport.

Giorgio Terruzzi pedig így tudósított az utózöngékről. „Dinamikus manőver volt, amiről még hosszasan fogunk beszélni. A Formula-1 egyhangú, monoton bajnoksággá vált, amit a technika és a gumik határoznak meg és nagyon gyakran unalmas. Végre idén először nyers, hatalmas csatát láthattunk a pályán az első helyért a magára találó Ferrarival.”

„Ezek azok a dolgok, amiket Bernie Ecclestone mindig is igyekezett régebben szem előtt tartani és egy olyan kiegyensúlyozott személyiség, mint Emanuele Pirro is figyelembe kellett volna, hogy vegyen, ahelyett, hogy elképesztő szűklátókörűségét bizonyítja és egy kérdéses büntetést oszt ki versenybíróként” – írta Terruzzi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: