DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Ricciardót kellett volna büntetni, nem Vettelt

Napok óta lázban tartja a Formula-1-es szakértőket a kanadai incidens Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között. Az 1997-es világbajnok egészen érdekes álláspontot képvisel, ő Ricciardót büntetné.

Csak nagyon lassan akarnak csitulni az indulatok a napokkal ezelőtti Kanadai Nagydíjon történt büntetés miatt, amit Sebastian Vettel azért kapott, mert egy kényszerű kanyarlevágás után a versenybírák szerint túl veszélyesen érkezett vissza a pályára, ezzel fékezésre kényszerítve Lewis Hamiltont.

Emiatt hiába ért elsőként célba a Ferrari német pilótája, ötmásodperces büntetése miatt csak második lett, a győzelmet Hamilton örökölte meg. Sokan sokféleképpen látják az esetet, de a többség arra hajlik, hogy felesleges és rossz, hogy Vettelt büntették. Ezek közé tartozik Jacques Villeneuve is, ám ő kicsit kiegészítette ezt a véleményt. Daniel Ricciardo a hét elején kiemelte, hogy Hamilton ugyanígy leszorította őt három éve Monacóban és nem kapott érte semmit, a ’97-es világbajnok viszont most őt találta ludasnak.

Villeneuve szerint Ricciardo manőverei valóban veszélyesek voltak


A kanadai úgy véli, Daniel Ricciardo védekezése a jóval gyorsabb Valtteri Bottas ellen kifejezetten veszélyes volt az egyenesben, ahol a finnek többször is el kellett emelnie a gázt, hogy ne ütközzenek. „Vettel büntetésén már meg sem voltam lepődve, mivel megszokhattuk, hogy sokszor éppen ellenkezőképpen döntenek, mint ahogy valójában történt” – védte meg a német manőverét Villeneuve.

„Ricciardo viszont büntetést érdemelt volna azért, ahogy az egyenesben vezetett, ő pedig nem kapott, pedig elég gyakran teszi ezt így. A Vettel elleni szankció viszont rossz a Formula-1-nek. De nem azért, mert végre más győztes lehetett volna, hanem azért, mert egyszerűen hibás döntés volt és tönkre is tette a versenyt.”

„Ha Vettel tette volna ugyanazt a helytelen és piszkos dolgot, amit Ricciardo a hosszú egyenesben, biztosan megbüntették volna, arra én is rábólintanék, hogy oké, jogos, pedig akkor is Lewis kapta volna meg a győzelmet” – fogalmazott élesen Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: