DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Elúszni látszik a szezon a Ferrarinak

Nemcsak Charles Leclerc, de az olasz gárda sem érezheti jól magát a Monacói Nagydíj után. Ross Brawn hívta fel rá a figyelmet, hogy a Ferrari itt már csak harmadik erő volt a riválisai mögött.

Már hat futam után hatalmas a Mercedes fölénye mindenkivel szemben, ráadásul csak egy hétvége volt, amikor nem az első két helyen végzett Lewis Hamilton és Valterri Bottas (Monacóban a finn „csak” a harmadik lett). A Ferrarinál a csapatfőnök bízik a feltámadásban, de ahhoz nem szabadna olyan hibákat elkövetniük, mint Charles Leclerc esetében az elmúlt hétvégén.

Ross Brawn is mesélt egykori csapata helyzetéről, és a fiatal monacói balszerencséjével kezdte mondandóját: „Leclerc néhány körig tényleg lenyűgözően vezetett, de aztán túl messzire ment és nagy árat fizetett a hevességéért. Érthetetlen volt a reakciója.”

„Ez a hazai versenye volt, és az első alkalom számára egy élcsapatban. Különleges lehetett volna, de csak csalódással végződött. Néhány csütörtöki probléma után a szombati utolsó gyakorlás egy kis reménysugár volt neki, amikor az élen végzett. Utána viszont jött a pofon a stratégiai hiba miatt – amit Mattia Binotto teljes mértékben a csapat számítási hibájának tudott be – így 16. lett, ami a vasárnapi verseny túlerőltetéséhez vezetett.”

 brawn-a-ferrarirol-eluszik-a-szezon-2019



A Liberty Media főnökségének tagja szerint nagyon nem lehetnek elégedettek a maranellói gárdánál a teljesítményükkel: „Nehéz hétvége volt ez a Ferrarinak is, annak ellenére, hogy idei legjobb eredményüket érték el. Bár Sebastian Vettel második helye meglett a végén, nem rajta múlt, és csak Verstappen mögött utazott, de nem volt képes elkapni a hollandot.”

„Ez egy olyan hétvége volt, ahol a Scuderia csak a harmadik legerősebb csapat lehetett. Meg is lehetett jósolni az alapján, amit Barcelonában láttunk, ahol különösen a harmadik szektorban szenvedtek az autóval. Úgy tűnik, ez a szezon elmegy a Ferrarinak, de még nem szabad feladni, tanulni kell a hibáikból és előrelépni” – zárt az olaszok szempontjából szomorú igazsággal Brawn. Bár hosszú a szezon, de ha így folytatódik, a Mercedesnél lassan tényleg ki lehetne tűzni olyan célokat is, hogy minden futamot megnyernek idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: