DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Renault parti-módja végre kiváló

Az előző években a francia erőforrás egyik leggyengébb pontja volt, hogy nem rendelkezett igazi, időmérős kvali-móddal. Ez már nem így van, alaposan meg is dicsérték a pilóták az új motort.

A Formula-1-ben nem könnyű előzni (bizonyos pályákon szinte lehetetlen), így az időmérő edzéseknek jóval nagyobb szerepük van, mint korábban bármikor. A hibridéra beköszönte óta a Renault-motort használó csapatok egyik gyenge pontja éppen a kvalifikációs teljesítmény volt, mivel a rivális motorokkal versenyzők rendelkeztek egy különleges, csak néhány körön át használható, bivalyerős beállítással, ez viszont a franciáknál nem volt meg.

2019 sem éppen a Renault diadalmenetével indult, de a frissített erőforrást Monacóban végre igazán feltekerhették és nem is keltett csalódást, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is rendkívül elégedett volt a motorerővel a kvalifikáción, ez nagyon hiányzott korábban.

Áttörést ért el motorjával a Renault


„Nico (Hülkenberg) és én is megdicsértük az új, kvalifikációs motorbeállítást, nagyon erősnek mutatkozott. Olyan, mintha egy extra sebességi fokozatot kaptunk volna, különösen a tavalyi évhez viszonyítva elmondhatom, hogy sokkal jobb” – dicsérte az új Renault-t Daniel Ricciardo.

„Kína után ezt a lépést sikerült megtennünk, ilyen téren odaértünk. Végre valóban van parti-módunk az idei évtől” – tette hozzá az ausztrál. Csapattársa szintén nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, ami a motorerőt illeti.

„Igazán gyorsan reagáltak Viryben a Bahreinig fellépő problémákra. Kifejezetten gyorsan találtak megoldást a gondokra, áttervezték a motort és megoldották a bajainkat. Lenyűgöző volt ez a hétvége, végre azt érezhettük, hogy a motor újra életre kelt és megint harcolhatunk, ez nagy pozitívum. Kár, hogy nem rendelkeztünk ezzel az erőforrással már az előző év második felében, sokkal könnyebb dolgunk lett volna a negyedik hely megszerzésében. De ez most komoly haladás, végre igazán jól állunk motorerőben” – dicsérte a Renault-erőforrást Nico Hülkenberg is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: