DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kubica: Monaco a lehető legrosszabb a Williamsnek

Robert Kubica, az utóbbi időben már megszokott módon teljesen utolsóként zárta az első napi szabadedzéseket, bár nagyon közel volt csapattársához. A monacói pálya viszont kihozza az autó gyengeségét.

Mindkét Williams mélyen a mezőny végén kullogott Monacóban a csütörtöki szabadedzéseken. Sajnálatos módon, az idei teljesítményüket látva ebben semmi meglepetés nem volt, Robert Kubica számára viszont biztató, hogy ezen az igazán technikás pályán kevesebb, mint egy tizedmásodpercen belülre került csapattársához képest.

George Russell és Robert Kubica lemaradása négy másodperc körüli a vezető Mercesekkel szemben, a középmezőnyhöz képest is hatalmas a hátrány, ez alól csak a rendkívül gyenge időket futó Lance Stroll volt kivétel, aki „csak” fél másodperccel előzte a sereghajtó istálló pilótáit, a többiek azonban fényévnyi, közel két és fél másodperces fórral rendelkeznek a Williamsszel szemben.

A Williams Monacóban végképp esélytelen


Kubica kicsit sem lepődött meg ezen. „Eddig is tapadáshiánnyal küzdöttünk, szenvedünk a gyenge leszorítóerő miatt is, ezek tudatában pedig egyértelmű, hogy Monaco nem éppen a legkönnyebb számunkra” – idézi a lengyelt a Motorsport.com szakoldal, akiről újra és újra felröppennek olyan hírek, hogy a Williams hamarosan lecseréli gyenge teljesítménye miatt.

„Sajnos nem volt jó érzés vezetni az autót, de ezt előre láttuk. Természetesen reménykedtünk egy kellemes meglepetésben, de nincsenek csodák. Ha nagy általánosságban nincs tapadásunk, Monaco ezt még alaposan ki is emeli. Még nehezebbé teszi számunkra, hogy megbízzunk az autóban és az utolsó centimétereket is kihasználhassuk a pályán” – mutatott rá Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: