DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher mentheti meg a Német Nagydíjat

Mick Schumacher lehetséges F1-es szerződése lehet a legkomolyabb ütőkártya a németországi szervezők kezében, hogy új szerződést köthessenek a Liberty Mediával, Hockenheim ugyanis kikerülhet.

A kilencvenes évek első felétől kezdve, amint Michael Schumacher először részt vehetett Hockenheimben a Német Nagydíjon, elképesztő mértékben megugrott a nézőszám Németországban, rendre telt ház fogadta a mezőnyt és a hétszeres világbajnok nem is okozott csalódást. Az utóbbi időben viszont jelentősen csökkent az érdeklődés a futam iránt, a legnagyobb reménysugár most a szintén nagyon népszerű Mick Schumacher érkezése lehet.

A Német Nagydíj egyéves haladékot kapott 2019-re, de a futam hosszú távú jövője egyáltalán nem megoldott. Hockenheim szeretne többéves szerződést kötni a verseny jövőjét megoldandó, de nem akar annyit fizetni, mint eddig. A jelenleg a Formula-2-ben versenyző, ifjabb Schumacher érkezése kulcsfontosságú lehet.

Mick Schumacher jelenleg népszerűbb Sebastian Vettelnél is


„A probléma, hogy jelenleg nem rendelkezünk további kontraktussal a következő évekre és nem is lesz egyszerű dolgunk, ha ezt meg akarjuk tenni (a huszonegy futamos versenynaptár nem fog bővülni, a Liberty Media pedig már elhintette, hogy két-három európai helyszín elveszítheti rendezési jogát, hogy új pályák érkezhessenek a helyükre)” – nyilatkozta Georg Seiler, a hockenheimi pálya igazgatója.

„Ha Mick Schumacher a Formula-1-ben fog versenyezni, akkor az F1-nek muszáj Németországba jönnie, ez szilárd meggyőződésünk. Lehetőségünk van szerződni, de nem szeretnénk olyan megállapodást kötni, ami veszteséget okoz” – mutatott rá a lényegre Seiler.

Hockenheim marketingért felelős főnöke, Jorn Teske már azt is hátránynak tartja, hogy a Formula-2-es mezőny idén nem látogat el Németországba, pedig Mick Schumacherre biztosan rengetegen kíváncsiak lennének hazai pályán is és valószínűleg a Liberty Media is érzi, hogy a húszéves német pilóta milyen jelentőséggel bír a német közönség számára, de már túl későn kapcsoltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: