DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Briatore: A Mercedes és a Ferrari más bolygó

Az egykori csapatfőnök szerint a Ferrari jelenleg csak a Red Bull-lal harcolhat, a Mercedes előnye ugyanis akkora, mintha egy másik bolygón versenyeznének. Barcelona megmutatta az igazságot.

Flavio Briatore sosem arról volt híres, hogy magában tartaná véleményét. Bár jelenleg nem vesz részt aktívan a száguldó cirkuszban, változatlanul követi az eseményeket és meg is van a saját véleménye. A Scuderia teljesítményéről elég lesújtó képet festett a legfőbb riválishoz képest.

A téli tesztek befejezésekor széleskörű vélemény volt a szakértők és csapatvezetők között (kivéve éppen az érintett vörös istállót), hogy a legerősebb csomaggal a Ferrari jelentkezett. Ehhez képest öt futam után még nem sikerült nyerniük, sőt, három harmadik hely a legjobb, amit fel tudtak mutatni eddig, Barcelonában már a Red Bull is Vettel és Leclerc elé került.

Flavio Briatore is leírta a Ferrari esélyeit az idei évre


Igaz, Bahreinben csak egy drámai motorhiba akadályozta meg Charles Leclerc-t abban, hogy a dobogó legfelső fokára álljon. A Mercedes immáron 96 ponttal került a Scuderia elé az összesítésben, miközben Max Verstappen (a német gyártó két versenyzője mögött) a harmadik helyre jött fel a tabellán a Red Bull-Hondával.

„A Ferrari a Red Bullok ellen csatázik, akiknek Honda-motorjuk van. A Mercedes jelenleg egy másik bolygón jár, összehasonlítva a teljesítményüket. A barcelonai aszfaltcsík rámutatott a valós helyzetre, megmutatta az igazságot. Aki itt gyengén megy, nem is tud harcolni a világbajnoki címért” – mutatott rá Flavio Briatore.

„Az is nehéz lesz a Ferrari számára, hogy egyáltalán néhány nagydíjat megnyerjen idén, bár úgy tűnik a nyilatkozatok alapján, hogy jó irányba haladnak a dolgok. Ez pedig ösztönzőleg hathat” – tette hozzá a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: