DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas éppen Ocon fenyegetése miatt ilyen jó

A tavalyi bukás után mindenki arra számított, hogy Lewis Hamilton idén is leiskolázza Valtteri Bottast, a finn azonban sebességet váltott és komoly fenyegetést jelent. Talán éppen Ocon érkezése miatt?

A 2018-as szezon Valtteri Bottas rémálmaiban jöhet majd vissza, többször is neki állt a zászló, de stratégiai hiba, gumidefekt és egy csapatutasítás következtében végül egyetlen versenyt sem nyert, miközben csapattársa, Lewis Hamilton tizenegy futamgyőzelemmel ötödször is világbajnok lett.

Az év végére látszólag teljesen széteső Bottas azonban a télen összekapta magát, ráadásul a Mercedes leigazolta tesztpilótának a Racing Pointnál állását vesztő Esteban Ocont, aki fiatal, agilis és nyíltan kimondta, hogy legkésőbb 2020-ban az egyik állandó ülésre pályázik, de akár az idei év közben is beugrana.

Vajon Ocon őszintén örül annak, hogy Bottas ennyire magára talált?


A finn feltámadása azonban rossz hír Oconnak, mivel Bottas az időmérőkön jobban, a versenytempó tekintetében pedig legalább úgy szerepel, mint nagynevű csapattársa, a világbajnoki versengésben pedig komoly előnyre tettek szert a riválisok botladozásai miatt.

A korábbi Formula-1-es versenyző, Marc Surer úgy gondolja, éppen a fiatal francia által okozott fenyegetettség hozza ki Bottasból a legjobbat. „Pont olyan, mint Rosberggel volt. Egyszer csak hirtelen elkezdte megmutatni, hogy ő nem csak egy pilóta, aki Lewis Hamilton mellett van, de igazából nem csinál semmit. Pontosan tudja, mi a dolga, amióta tisztában van azzal, hogy valaki árgus szemekkel figyeli őt a garázsban” – idézi Surert a Gpblog.com szakportál.

„Óriási ezért a nyomás Bottason, rájött, hogy csak úgy tarthatja meg ülését, ha folyamatosan Lewis ellen küzd és győzni is tud. Az az érzésem, hogy Bottas még többet is nyújt most az autóban, mint Lewis. Barcelonában is láthattuk, hogy Hamilton időnként még mindig el tudja veszíteni a fonalat és ekkor elégedetlen. Észrevehettük, ha Valtteri igazán erős, Lewis nagyon nem boldog” – mutatott rá Surer. Ha már a belső fenyegetettségről ejtünk szót, akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a húszéves Nyikita Mazepin is alig várja a lehetőséget, aki a hét közepén Barcelonában kitűnő teljesítményt nyújtott a tesztnapon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: