DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mazepin berobbant a Mercedesszel

Könnyen lehet, hogy egy hatalmas fiatal tehetséget fedezett fel a Mercedes a szerdai tesztnapon. Az egyenletesnek és gyorsnak mutatkozó Nyikita Mazepin kiváló időt futva lett első.

Néhány napja némi meglepetéssel vette mindenki tudomásul a Mercedes döntését, miszerint a barcelonai tesztelés második napján a húszéves orosz Nyikita Mazepinnek szavaznak bizalmat. A korábban a 2017-es versenyautót kipróbáló orosz ezúttal a W10-est vihette pályára és óriási előnnyel végzett a tabella első helyén.

1,3 másodpercet vert mindenkire - ez az autó erejét is igencsak megmutatja - és olyan időt futott (igaz, a C5-ös, leglágyabb keverékkel), amivel Valtteri Bottas mellől az első sorból rajtolhatott volna múlt vasárnap. Az istálló és a pilóta kölcsönösen elégedettek egymással, a tesztnap természetesen óriási élményt jelentett a Formula-1-es tapasztalattal szinte nem is rendelkező, jelenleg az F2-ben versenyző orosznak.

Mazepin a teszten is letette névjegyét a Mercedesnél


„Hihetetlen nap volt. Részese lenni ennek a csapatnak akár erre az egy napra is, egészen különleges élményt adott számomra. Fontos, hogy a pályán is sikeres napot zártunk, rengeteg értékes adatot gyűjtöttünk, semmilyen probléma nem nehezítette a dolgunkat, részemről pedig végig egyenletesen gyors voltam egész nap” – nyilatkozta Mazepin.

„Minden fiatal versenyző álma, hogy olyan autót vezethessen, mint ez (a W10), most pedig az enyém valóra is vált, így nagyon boldog vagyok. Délután különösen versenyképesnek tűnt a teljesítményünk, az autó kiválóan viselkedett a pályán” – tette hozzá a Mercedes-junior.

A Mercedes sportigazgatója, Ron Meadows is elégedett volt az elvégzett munkával, nem kevésbé Nyikita Mazepin teljesítményével, amit egyenesen szupernek nevezett. A szakember szerint az erőforrás fejlesztése, valamint az egykörös tempó további javítása állt a teszt középpontjában, némi aerodinamikai méréssel kiegészítve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: