DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjeanék jól elverték a középmezőnyt

A Haas újra megvillant Barcelonában, az időmérőn alaposan elpáholták a közvetlen riválisokat. De vajon ezúttal a gumikezelés is rendben lesz, vagy újabb szenvedős, hátralépegetős futam jön?

A téli teszteken mutatott kiváló formáját Ausztráliában is aláhúzta a Haas-Ferrari, a kiemelkedően jó időmérő edzést hasonlóan jó benyomást keltő folytatás követte. Kevin Magnussen rögtön nyolc szerzett egységgel indított, Romain Grosjeannak nem volt szerencséje, technikai hiba miatt kiállni kényszerült. A kvalifikációkon utána is többször képes volt villantani a Haas, de a versenytempó tekintetében látványosan visszaestek a borzalmas gumikezelés miatt.

A szoros középmezőnyben ez nem sok jót jelent, a konstruktőri bajnokságban a McLaren, a Racing Point, a Renault és az Alfa Romeo is megelőzte az amerikai istállót, most Spanyolországban visszavághatnak. Romain Grosjean és Kevin Magnussen kiemelkedett a középcsapatok közül, úgy szerezték meg a hetedik és nyolcadik rajtkockát, hogy legalább hat tizedmásodperccel vertek minden közvetlen riválist.

Romain Grosjean reméli, ezúttal a VF-19-es vasárnap is tartani tudja ezt a remek tempót. „Kihoztuk a szombati napból a maximumot, teljesen rendben volt a nap és az időmérő edzés. Azt remélem, ezt a formát a versenyen is tartani tudjuk. Itt egyelőre az abroncsok kiválóan működnek, pont ez az a terület, amivel mostanában sokat szenvedtünk, de szombaton minden rendben volt” – ecsetelte véleményét a rutinos francia.

A Haas minden közvetlen vetélytársat alaposan elvert az időmérőn


„A Red Bulltól sem járunk messze (Gasly mindössze két tizeddel volt gyorsabb Grosjeannál és Magnussennél), ugyanakkor jócskán a közvetlen riválisaink elé kerültünk. Erre igazán büszkék lehetünk. Mindenki jól ismeri ezt a pályát, így nem könnyű ilyen különbséget kialakítani” – tette hozzá Grosjean.

„Nem hinném, hogy könnyű verseny vár ránk, de ezúttal magabiztosabban várjuk a versenytempónkat. Az egyik Red Bulltól csak két tizedet kaptunk, de a középmezőnyt jócskán megelőztük, ezért boldog vagyok. Valószínűleg kihoztuk a napból a legtöbbet. Ezúttal hat tizeddel gyorsabbak voltunk, mint a minket követő legjobb, ezért remélhetjük, hogy most tényleg magunk mögött tarthatjuk őket. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni. A hetedik és nyolcadik kockából rajtolva jó helyzetben vagyunk az erős pontszerzéshez” – fejezte ki reményeit Kevin Magnussen.

Hogy mennyire nem lehet előre jósolni idén, Kimi Raikkönen csütörtökön még úgy gondolta, remek hétvégéje lehet az Alfa Romeónak, ehhez képest messze a vert mezőnyben, csak a 14. és a 18. rajtkockát szerezte meg a két Alfa. Idén extrán szoros a középcsapatok küzdelme, kár, hogy nem az első helyért látunk ilyen csatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: