DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Ez egy sikeres hétvége lehet

Ötödik versenyére készül Kimi Raikkönen az Alfa Romeóval. Eddig minden futamon pontot szerzett, remekül áll a „B-ligában” és úgy véli, Barcelonában is jól szerepelhet a 2007-es világbajnok.

A téli teszteken egészen jól teljesített az Alfa Romeo Barcelonában, így a Spanyol Nagydíjat is optimistán várhatják Hinwilben. A vezérpilóta, Kimi Raikkönen a középmezőny egyetlen olyan tagja, aki eddig minden versenyen pontszerzőként ért célba, még Bakuban is, ahol pedig egy szabálytalanság miatt az időmérő edzés után a mezőny végére száműzték.

Az úgynevezett virtuális „B-ligában” a második helyen áll a finn jégember Sergio Perez mögött, egészen kis különbséggel, de még Lando Norris és Kevin Magnussen is veszélyes közelségben járnak. A Mercedes dominanciája miatt az élen nincs túl nagy harc, de a középmezőny soha nem látott mértékben szoros (a Williams kivételével).

Raikkönen sokat vár a spanyol hétvégétől


A Spanyol Nagydíj előtt Kimi Raikkönen mindenképpen sikeres hétvégére számít, bár az eddig eltelt négy helyszínen láthattuk, hogy a három nagy mögött folyamatosan változnak az erőviszonyok.

„Ha megnézzük a barcelonai téli tesztek eredményeit, ez a futam biztosan rendben lesz számunkra, bár abban is egészen biztos vagyok, hogy a riválisok is fejlődtek azóta. Jó autóval rendelkezünk, a tempónk is megfelelő gyakorlatilag minden pályán” – mondta el optimistán Kimi Raikkönen.

„Ha mindent képesek leszünk kihozni az autóból, sikeres hétvégének nézünk elébe” – tette hozzá a veterán finn. Az Alfa jelenleg 13 szerzett ponttal az összetett 6. helyezést foglalja el a tabellán, némileg lemaradva az eddig 18 egységet gyűjtött McLaren és a 17 ponttal rendelkező Racing Point mögött, ám megelőzve a tavalyi negyedik helyezett Renault-t. Idén eddig csak Raikkönen szerzett pontot az Alfával, Antonio Giovinazzinak az első négy helyszínen nem igazán jött ki a lépés, de talán éppen Barcelonában törheti meg rossz sorozatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: