DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas sem érti a Ferrari gyengeségét

A téli tesztek után a vörös autókat tartották fő esélyesnek, ehhez képest komoly mélyrepülést végeznek idén eddig. Valtteri Bottas is elismeri, sokkal szorosabb csatát vártak a Scuderiával.

Hiába az erős téli tesztek, a Ferrarinak elméletben kiválóan fekvő pálya, Barcelonában sem tudott csodát tenni a Ferrari, sőt, az eddigieknél sokkal inkább lemaradt a fő rivális Mercedestől, miközben a fejlesztett karosszériával és frissített motorral érkező vörös autókra komoly esélyesként tekintett mindenki.

Ralf Schumacher még a pénteki napon el is mondta, hogy a szezon eddigi alakulását látva a Ferrari el is búcsúzhat a világbajnoki reményektől, ha itt sem sikerül legyőznie a Mercedest. Márpedig eddig megszorítani sem tudja, elég nehéz elképzelni, hogy az időmérőn látott, közel kilenc tizedes hátrányát képes lenne behozni a versenytempóval. A Red Bull francia pilótája, Pierre Gasly is értetlenül fogadja, mitől ilyen lassú Sebastian Vettel és Charles Leclerc.

Vettel testbeszéde árulkodó volt az időmérő után, a Ferrari visszaesésének mértéke érthetetlen


Valtteri Bottas késhegyre menő küzdelemre számított a pole-pozícióért, ehhez képest a Scuderia eléggé leégett az egykörös tempóban, az utolsó szektorban több, mint hét tizedet kap az Ezüst Nyilaktól. „Azt kell mondanom, meglepődtem amikor megláttam az időket, mert egyértelműen arra számítottunk, hogy a Ferrari sokkal közelebb lesz” – ismerte el a pole-pozíciós finn.

„Leginkább arra alapozva, amit a téli teszteken láthattunk, úgy tűnt, ez a pálya igazán fekszik a vörös autóknak. De a pénteki szabadedzések megmutatták, hogy valóban jó formában vagyunk, remek munkát végeztünk, a megfelelő irányba indultunk el az autó beállításaival is, meg is találtuk a legjobb teljesítményt.”

„Eddig kitűnően alakul minden, úgy vélem, mindannyian le vagyunk nyűgözve a tempónk miatt” – tette hozzá Bottas, akinek egy jól elkapott rajt meghozhatja idei harmadik futamgyőzelmét, mivel ezen a pályán az átlagosnál is sokkal nehezebb előzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: