DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A rivális sokkal többet várt a Ferraritól

Ment a fogadkozás, hogy az új fejlesztésekkel és a frissített Ferrari-motorral Sebastian Vettelék Barcelonában megmutatják. Pierre Gaslyt is meglepte, hogy a Scuderia csak ennyire volt képes.

A Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja után már lehetett sejteni (és Sebastian Vettel is őszintén elismerte), hogy fejlesztések ide vagy oda, a Mercedes tempóelőnyben van mindenkivel szemben. A négyszeres világbajnok szavait végül az időmérő edzés is visszaigazolta, Valtteri Bottas elérhetetlenül gyors kört teljesített, de hat tizedes lemaradása ellenére is befért még mellé az első sorba csapattársa, Lewis Hamilton is.

A jelek szerint a téli tesztek után bajnoki esélyesnek kikiáltott olasz istálló idén valamivel alaposan mellélőtt, Barcelonába visszatérve ugyanis az erőviszonyok nem is hasonlítanak arra, mint amit két és fél hónappal ezelőtt láthattunk, pedig a Scuderia aerodinamikai és motorfejlesztésekkel is jelentkezett azóta.

Zajlik a Red Bull-Ferrari csata, csak éppen a Mercedes mögött


Sokkal inkább a Red Bull-lal van harcban a Ferrari, Max Verstappennek sikerült is újfent beférnie Vettel és Leclerc közé a negyedik rajtkockába. A vörösöknek nem sikerült az élre kerülniük, sőt, idei legnagyobb vereségüket szenvedték el időmérőn a nagy vetélytárstól. A fejlesztett autótól mindenki többet várt, köztük a rivális Red Bull versenyzője, Pierre Gasly is, aki egyébként nem ment rosszul szombaton, a hatodik rajtkockába kvalifikálta magát.

„A Mercedes egyértelműen sokkal gyorsabb, mint bárki más. Arra számítottunk, hogy a Ferrari jóval nagyobbat lép majd előre az időmérőn, de ehhez képest még a végén is egészen közel jártunk hozzájuk” – nyilatkozta a fiatal francia pilóta a Sky Sportsnak.

Vasárnap érdekes csatározás alakulhat ki a bikák és a Vettel-Leclerc páros között, úgy tűnik, a Red Bull felveszi a versenyt a Ferrarival. „Érdekes versenyünk lehet holnap. Tudjuk, hogy ezen a pályán kiemelten fontos a jó rajt, úgyhogy arra fogunk összpontosítani. Természetesen rengeteg pontot szeretnénk szerezni Barcelonában” – tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: