DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megbánhatja Mick Schumacher a ferraris szerződést?

Az egykori Formula-1-es világbajnok szerint a jelenleg a Formula-2-ben versenyző Mick Schumachernek rosszul is elsülhet az, hogy a Ferrari pilótaakadémiájához csatlakozott.

Évekig viszonylag nyugodtan építgethette autóversenyzői karrierjét a legendás hétszeres világbajnok fia, ám a húszéves pilóta idén abszolút reflektorfénybe került, minden lépését árgus szemekkel figyelik. A Formula-2-ben nyújtott teljesítménye mellett a Ferrarinál betöltött új szerepe is ráirányítja a figyelmet, ez pedig óhatatlanul kritikákkal is jár majd.

Jacques Villeneuve szerint ezekkel kénytelen lesz megbirkózni, különben eltűnik a süllyesztőben. Eddig nem vallott szégyent, az F2-ben is volt már újoncként egy-két villantása, a Ferrarival végzett tesztnapon is remekül teljesített. Németországban is rendkívül elismert, a felmérések szerint népszerűbb, mint honfitársa, Sebastian Vettel.

Mick Schumachernek extra nyomással kell megbirkóznia a nagy elvárások miatt


Az 1997-es világbajnok úgy véli, a Ferrarinál könnyen kiéghet Mick Schumacher és később megbánhatja, hogy karrierje ilyen korai szakaszában máris elkötelezte magát a Scuderia mellett. „Jelenleg a Ferrari imázsként használja, de ha nem lesz különlegesen gyors, simán eldobják majd őt” – fogalmazott Villeneuve a svéd Expressen című lapnak.

„Eddig egészen csendben végezhette a dolgát, de ezek az idők elmúltak. Mindenki elképesztően erősen figyelemmel kíséri minden egyes lépését. Ha nem elég gyors, vagy többször is hibákat vétene, kőkemény kritikákat fog kapni. Ezzel vagy képes megbirkózni, vagy irány haza, mivel köztes út nincs” – tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: