DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas gyorsan hosszabbítana a Mercedesszel

Tavaly sokan úgy gondolták, Valtteri Bottas nem méltó a világbajnok istálló ülésére. Idén egész más a helyzet, a finn pedig, amint a szerződéshosszabbításra kerül sor, gyorsan megállapodna.

2018-ban egészen borzalmas szezont tudhatott maga mögött a korábban nagy tehetségként érkező, tavalyig még csak háromszoros futamgyőztes Valtteri Bottas. A finnt ugyan többször is a balszerencse fosztotta meg futamgyőzelmektől (technikai hiba, stratégiai baklövés, csapatutasítás), de összességében mélyen elmaradt csapattársa, Lewis Hamilton teljesítményétől.

Többen úgy gondolták, nem is szabadott volna az idei évre is szerződtetni a gödörben levő Bottast, ám az idei szezonban eddig rácáfol a negatív várakozásokra. Két pole-pozíció és két futamgyőzelem a mérlege, vezeti az összetett bajnokságot és harcol (egyelőre) Lewis Hamilton ellen is. Több szakértő is úgy gondolta, hogy a tesztpilótaként az istállóhoz érkező Esteban Ocon akár már idén, de legkésőbb 2020-tól váltja a finnt.

A világbajnoki éllovas azonban már az újabb szerződéshosszabbításra gondol, amire eddigi teljesítménye alapján rá is szolgálna. Ezért reméli, meggyőzte a Mercedes vezetőségét is arról, hogy legalább újabb egy évre aláírhasson, méghozzá rövid megbeszéléseket követően.

Bottas eddig felülmúlja a várakozásokat idén


„A tárgyalások jönnek, amikor jönnek. Amikor elkezdődnek, remélem, nem sokat húzzuk majd az időt, hanem igen gyorsan meg is állapodunk a folytatásról. Egyelőre egy szót sem ejtettünk a jövő évről, mert még nem volt rá szükség” – fogalmazott Valtteri Bottas a Sky Sports F1 adásában.

„Amikor viszont elkezdünk tárgyalni, remélem, nagyon gyorsan egyezségre jutunk a folytatásról. Egyelőre minden jól alakul, erre egyáltalán nem is gondoltam. Jelenleg a munkánkra összpontosítunk, a koncentrációm teljesen rendben van, minden egyes futamgyőzelemért harcolok és ez a helyzet a világbajnoki címmel is.”

„Kétségtelen, hogy a jó eredmények önbizalommal töltöttek meg, ez pedig védelmet nyújt számomra és azt a jó érzést, hogy mindenben a helyes úton járok. Úgy vélem, az idei év teljesen más, mint a tavalyi. Határozottabb vagyok és agresszívebb – tette hozzá optimistán Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: