DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: Háború lesz Bottas és Hamilton között

A Mercedes bevetésre váró tartalékpilótája úgy gondolja, egy év végéig tartó, kemény csatározás várható a világbajnokság két éllovasa között, egyikük sem nyugszik bele a második helybe.

Szenzációsan kezdte a 2019-es évadot a világbajnoki címvédő istálló, négy kettősgyőzelmet könyvelhetett el a Valtteri Bottas-Lewis Hamilton duó és némi meglepetésre egy pontocskával a finn vezet az összetettben. A tavalyi szenvedés a jelek szerint már a múlté, az egyre tapasztaltabb finn felnőtt a feladathoz és (egyelőre) a csapat is engedi az egymás elleni versenyzést.

Az első és a negyedik futamot Bottas nyerte, két pole-pozíciót is szállított már (Hamilton csak egyet), szoros csatákat vívnak, ami tavaly egyáltalán nem volt jellemző. A Mercedes támogatását továbbra is élvező, ám idén versenyzői ülés nélkül maradt Esteban Ocon jelenleg a gárda fejlesztő- és tesztpilótája. A francia úgy gondolja, egész évben a két Ezüst Nyíl viaskodását láthatjuk.

Ha élesedik a küzdelem, akkor is marad a jó viszony a két pilóta között?


„Jelenleg rettentően jó légkör uralkodik a csapatnál. A több különböző csúcsot is megjavító istállónál mindenki motivált és nagyon magas szinten dolgozik. Egyértelmű, hogy minden nagyon jól alakul a gárdánál, igaz, abban biztosak lehetünk, hogy Lewis (Hamilton) nem akar Valtteri (Bottas) mögött maradni. Bottas le akarja győzni Hamiltont, akinek viszont Valtteri skalpjára fáj a foga” – nyilatkozta Ocon a Canal+ csatornának.

Ez így is fog folytatódni? „Úgy vélem, a szezon végéig tartó háborúnak leszünk részesei” – reagált a tartalékpilóta. Ocon helyzete felettébb érdekes lehet, mivel rengetegen azt vizionálták a szezont megelőzően, hogy akár szezon közben, de legkésőbb 2020-ban ő váltja majd a gyengélkedő Valtteri Bottast. A finn azonban sebességet váltott és feltűnően jó produkcióval rukkolt elő idén. Ez az istálló számára előny, de vajon felhőtlenül örül ennek Esteban Ocon is, aki alig várja, hogy végre újra versenyezhessen? Korábban egyértelműen kijelentette, hogy azt nem nyelné le, ha 2020-ban is a partvonalon kívül maradna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: