DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat: Hova tűnt a kiváló tempóm?

A Toro Rosso orosz pilótája minél előbb szeretne választ kapni arra, hogy a szenzációs időmérős sebessége miért vált semmivé Bakuban az első etapon, ahol látványosan szenvedett.

Úgy tűnik, nem kizárólag a Ferrari szenved a gumikezeléssel az idei évben. Azok után, hogy a Red Bull mellett a Toro Rosso is kiemelkedően jól ment az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén (és előtte a szabadedzéseken is), a verseny már teljesen más kávéház volt, egyszerűen nem volt tapadása Kvjatnak és folyamatosan visszafelé lépkedett a rangsorban.

A hatodik rajtpozíció remek lehetőséget kínált egy erős pontszerző helyre, de annyira nem találta a ritmust az orosz pilóta, hogy a Ricciardóval történt elképesztően furcsa ütközés nélkül sem valószínű, hogy egyáltalán a legjobb tízbe bekerülhetett volna a leintésig. De vajon hova tűnt az előző napi sebesség?

Kvjat kiemelkedően jól ment az időmérőn, a versenyen viszont szenvedett a tapadáshiánnyal


„Hirtelen óriási tapadásvesztést észleltem az első etapban már az elejétől, az ötödik körben már csak a 12. helyen haladtam. Komoly figyelmeztetés ez számunkra, azt gyanítjuk, hogy valami nem volt rendben. Nem tudom, pontosan mi lehetett a gond, de meg kell vizsgálnunk, mi okozta a visszaesést és levonni a tanulságokat” – panaszkodott Kvjat.

„Amikor kereket cseréltünk és felraktuk a sárga (közepes) abroncsokat, már jobban ment, de addigra már nagyon lemaradtam. A tempóm még mindig nem tűnt kivételesen jónak, nem tudtam tartani a lépést a McLarenekkel sem, de olyan nagyon el sem maradtam tőlük.”

„Azért még mindig a pontszerzésért voltam harcban, amikor Daniel levadászott. Tudtam, hogy előbb-utóbb megpróbál megelőzni, ha kicsit türelmesebb, nem történt volna a már sokszor emlegetett probléma. Nagy kár az elszalasztott lehetőségért, de mindenképpen ki kell elemeznünk, miért voltunk olyan gyorsak a szabadedzéseken és az időmérőn, majd miért tűnt el hirtelen a tempónk a versenyen. Biztos vagyok abban, hogy a srácok már dolgoznak ezen, hogy kiderítsék és a következő alkalommal már nem esünk ebbe a hibába” – tekintett előre Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: