DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris megúszta, pedig a falnak csapta

Remek teljesítménnyel, kettős pontszerzést könyvelhetett el a McLaren-Renault Bakuban. Lando Norris többször is nekikoccant a falnak a versenyen, egyszer igen erősen odavágta, de szerencséje volt.

A wokingiak jelenlegi helyzetét tekintve kifejezetten erős hétvégét zártak Azerbajdzsánban, Carlos Sainz hat, Lando Norris pedig négy pontot szerzett a nem túl izgalmas versenyen, ez a tíz pont pedig rendkívül értékes a szoros középmezőnyben vívott harcban, főleg, hogy az eddig a negyedik-ötödik helyen álló Haas és Renault is nullázott.

Ezt a pozíciót már a McLaren birtokolja, egyetlen egységgel megelőzve a szintén kiválóan teljesítő Racing Pointot. Lando Norris azonban saját magának tette izgalmasabbá az utolsó köröket, mivel a hajrában elég erősen odakoccant a falhoz, szerencséjére az MCL34-es felfüggesztése kibírta a találkozást és nem vesztette el pozícióját sem.

Ha ilyen ütemben fejlődik, még sokat hallunk majd Lando Norrisról


Az időmérőn is villantott, majd a versenyen sem óvatoskodott a fiatal brit, többször is falnak koccant. „Többször is kissé odavertem a falhoz az autót. Három-négy körrel a vége előtt azonban volt egy, ami kicsit nagyobbra sikeredett, idegeskedtem is miatta, mert tényleg nagy ütés volt” – ismerte el Lando Norris a Motorsport.com szakoldalnak adott rövid interjújában.

„Szerencsére az alkatrészek kitartottak, az autó a csattanás után is jól vezethető maradt. Baku nem könnyű pálya, gyakran megesik, hogy valaki olyan hibát követ el, ami utána sokba kerül. Az enyém szerencsére nem így történt, bár több apró hibám is akadt, végül egyik miatt sem vesztettem pozíciót, ezzel együtt pontokat” – tette hozzá a McLaren tehetséges fiatal pilótája.

Norris egyébként nagyon jól teljesít eddig újoncként, tizenkét szerzett pontjával úgy áll a kilencedik helyen az összetettben, hogy mindössze egyetlen ponttal marad le a hatodik helyen hármas holtversenyben álló Gasly-Raikkönen-Perez hármastól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: