DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris ismét erőn felül teljesített a McLarennel

Egyre inkább kijelenthető, hogy Lando Norris személyében igazi kincsre lelt a McLaren idén. Négyből harmadszor került az időmérő döntő szakaszába és ott is rendkívül versenyképesnek bizonyult.

A bonyolult bakui pálya sem volt képes kifogni az ifjú brit versenyzőn, ismét bizonyítva ezzel egyre nyilvánvalóbb tehetségét. A karambolok miatt belengetett piros zászlós megállások miatt közel kétórásra nyúlt időmérő edzésen bejutott a Q3-ba és végül a hetedik rajtkockát szerezte meg a wokingiak nagy örömére.

Némi segítséget ugyan kapott az ellenfelektől, mivel Pierre Gasly még pénteken hibázott egy mérlegelés elmulasztásával (emiatt a Q2-ben nem is ment mért kört), Charles Leclerc pedig a második szakaszban törte össze autóját, amivel ugyan továbbjutott, de a legjobb tízben már nem gurulhatott pályára.

Norris odapörkölt a McLarennel, a hetedik kocka a jutalma


„Ha az eredményt nézzük, egyértelműen kiváló időmérőm volt. Sikerült kimaradnom a veszélyes helyzetekből, nem követtem el buta hibákat sem, viszont sikerült előnyt kovácsolnom azokéból, akik hibáztak” – nyilatkozta a tizenkilenc esztendős Lando Norris a bakui időmérőt követően.

„Előtte is azt éreztem, hogy egy tiszta kvalifikációval remek eredményt érhetek el. Úgy vélem, mindent kihoztam az autóból, tökéletesen elégedett is vagyok az eseményekkel. Talán egy egész kicsit végezhettem volna még jobb helyen, ehhez viszont nagyon ki kellett volna centiznem mindent, úgyhogy rettentő boldog vagyok a hetedik helyezéssel.”

„Hosszú és nehéz versenynek nézünk elébe, ezen a helyszínen ugyanis a rajtpozíció kevésbé meghatározó, mint más pályákon” – tette hozzá Norris. Csapattársa, Carlos Sainz is közel állt ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerüljön, ám utolsó gyors körén éppen előtte hibázott Kevin Magnussen, a sárga zászló miatt pedig kénytelen volt lassítani, így a kísérletnek lőttek is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: