DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem csak Bottas a riválisom

Lewis Hamilton szerint az idény ilyen korai szakaszában túl korai leírni a többi istállót, leginkább a Ferrarit, amely többször is veszélyes volt már idén. Nem kizárólag Bottas ellen kell küzdenie.

Ha csak az eredményeket nézzük, a Mercedes hihetetlen dominanciával kezdte a 2019-es szezont, ilyen soha nem történt korábban a Formula-1 történetében. Az Ezüst Nyilak zsinórban négy kettős győzelemmel indítottak, az izgalmak szempontjából egy szerencse, hogy nem egyetlen pilóta hozta a sikereket, hanem Bottas és Hamilton két-két futamot nyert.

A téli tesztek után fő esélyesnek tartott Ferrari egyelőre még mindig adós a jó eredményekkel, bár Bahreinben csak a balszerencsén múlott, hogy Charles Leclerc a hajrában egy motorhiba miatt elbukta a huszonöt pontot és csak harmadik lett. Többek közt éppen a Scuderia tempója miatt Lewis Hamilton folyamatosan számol még más riválisokkal is csapattársán kívül, akivel saját bevallása szerint kissé túl udvarias volt Bakuban a rajtnál.

Lewis Hamilton nem kizárólag Bottasszal számol a világbajnoki csatában


„Hogy csak Valtteri ellen kell idén küzdenem? Nem, túlságosan korai lenne egyetlen emberre összpontosítanom a világbajnoki versengésben. A Ferrari már többször is megmutatta, hogy az edzéseken és az időmérőkön is jó tempóval rendelkezik. Ha mindkét pilótája olyan erősen teljesítene, mint mi, sokkal szorosabb lenne az állás” – nyilatkozta Lewis Hamilton a BBC-nek.

„A realitás talaján kell maradnunk. Mi például egyelőre nem jelentkeztünk fejlesztésekkel, a Ferrari pedig igen, ami kicsit meg is lepett minket. Úgy megyünk a következő versenyre, Spanyolországba, hogy a Ferrari ott kifejezetten gyorsnak tűnt a tesztelések során és biztos vagyok benne, hogy újabb fejlesztéseket hoznak.”

„Az első négy futam valóban fantasztikusan alakult számunkra, de nem szabad elszállnunk, mert sosem tudhatjuk, hogy a többiek milyen előrelépésre képesek. Nem szabad hullámzó teljesítményt nyújtanunk, folytatnunk kell ugyanolyan stabilan, ahogy eddig” – figyelmeztetett Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: