DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Túl udvarias voltam a rajtnál

Lewis Hamilton úgy véli, megszerezhette volna az első helyet a startnál, de nem volt elég könyörtelen csapattársával. Ráadásul, ha keménykedik, Bottas akár Vettel mögé is kerülhetett volna.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj elején kanyarokon keresztül kerék a kerék elleni csatát vívott egymással a két Mercedes az élen. A második kockából induló Lewis Hamilton látványosan jobban jött el a rajttól, de vigyázott, nehogy nekikoccanjon Valtteri Bottasnak, vagy túlságosan kiszorítsa a külső ívre. Végül a harmadik kanyar után lett egyértelmű, hogy a finn meg tudja tartani a vezetést, Hamilton pedig beállt mögé. Ugyan próbált a végén nagy nyomást helyezni a hidegvérű finnre, ő azonban nem hibázott és megnyerte a versenyt.

A helyzeti előny a turbulens levegő miatt továbbra is nagy fórt jelent az élen haladónak, erről éppen Sanghaj után beszélt Bottas, aki akkor kárvallottja, most pedig kedvezményezettje volt ennek a jelenségnek. Hamilton arról is beszélt, ha nem csapattársa ellen küzd, valószínűleg sokkal keményebb lett volna.

„Az időmérőn nem voltam elég jó, a versenyen pedig az első kanyarban túlzottan udvarias voltam, szinte átadtam az első helyet Valtterinek. Nehéz megtalálni az arany középutat, mindig észben kell tartani ugyanis, hogy egy csapatot alkotunk, én pedig ennek csak egy része vagyok” – elemezte a helyzetet Lewis Hamilton.

A start után szinte már Bottas előtt volt Hamilton, de végül engedett csapattársának


„Lehettem volna önzőbb és kiszoríthattam volna keményebben is, én biztosan nyertem volna vele, ő viszont lehet, hogy nemcsak velem, de a Ferrarival szemben is veszített volna. Tehát miközben előzni akartam, egyben óvatosnak is kellett lennem, miénk volt az első rajtsor.”

„Néha ilyen áldozatokat kénytelenek vagyunk meghozni, ha nyerni akarunk. Ha az egyik Ferrari lett volna mellettem, egészen más lett volna a helyzet. Valtterivel viszont mindig is tekintettel voltunk egymásra, előre megbeszéltük a versenyt megelőzően és szeretünk úriemberek lenni. Megérdemelte a győzelmet, mivel egyetlen hibát sem vétett.”

„Egyébként is egyértelmű, hogy ebben a szezonban szintet lépett, elégedett az autóval és remekül is teljesít, fantasztikusan vezet. Kiválóan kell mennünk, ha túl akarjuk egymást szárnyalni. Nekem is fel van adva a lecke. Egyébként nem ez éppen a legerősebb helyszínünk a naptárban, személy szerint nekem sem könnyű itt jól teljesíteni, ezt is figyelembe véve igazán csodálatos eredményt értünk el” – tette hozzá Hamilton, utalva ezzel arra, hogy a Mercedes zsinórban negyedik kettős győzelmét érte el, ezzel rekordot felállítva, mivel soha egyetlen istálló sem kezdte még ilyen remekül a szezont korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: