DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rendkívül gyenge Renault-hétvége

Idén másodszor maradt pont nélkül a francia gyári istálló, saját bevallásuk szerint is nagyon rossz hétvégét zártak. Nico Hülkenberg szerint tempóvesztésük okát sürgősen meg kell vizsgálni.

Az időmérő edzés után sem volt nagy a boldogság a Renault háza táján, mivel egyik versenyautóval sem sikerült bejutni az időmérő döntő szakaszába, pedig Pierre Gasly nem is futott mért kört a Q2-ben. A büntetéseknek köszönhetően Daniel Ricciardo így is a legjobb tízből rajtolhatott, nem is kezdte rosszul a futamot, de végül egy kockázatos előzésnél elnézett egy féktávot, majd ijedtében nekitolatott Danyiil Kvjat Toro Rossójának, ami miatt mindketten kiállni kényszerültek.

Nico Hülkenberg számára sem alakult sokkal jobban az Azerbajdzsáni Nagydíj, a tizennyolcadik legjobb időt futotta a kvalifikáción, a hátrasorolások miatt ebből a 15. rajtkocka lett. Két kerékcserés taktikával próbálkozott, de annyira nem volt meg a tempója, hogy a kiesések ellenére is nagyon messze járt a pontszerzéstől. Az egyetlen pozitívum, hogy végre végigbírta a Renault a versenytávot.

A Renault számára az egész szezonkezdet csalódás eddig


„Nehéz hétvégém volt, a teljesítményünkre nincs igazán magyarázat. Nagyon keményen nyomtam, úgy éreztem, ennél jobban nem is lehetne, de az autóból képtelenség volt kihozni a maximumot. Komoly vizsgálatra van szükség a gyenge tempó miatt, ez egyike volt azon rejtélyes hétvégéinknek, amelyek néha előjönnek” – panaszkodott Nico Hülkenberg.

„A pénteki első körtől folyamatosan nehézségeink voltak, egyenletesen szenvedtünk végig. Keserű érzés ez a csapatnak és nekem is, de igyekszünk továbblépni és a lehető legjobban felkészülni a következő megmérettetésre” – tekintett előre a rutinos német.

A csapatvezetés is érzi, hogy ez nem volt rendben Bakuban. „Teljesen egyértelmű, nagyon rossz hétvégénk volt. Az első szabadedzéstől kezdve képtelenek voltunk megtalálni a megfelelő tempót, pedig komoly változtatásokat is végeztünk az autón. Végül Danielnél elfogadható szintet ütött meg az autó, de Nicónál ez egyáltalán nem sikerült. Összességében is csalódást keltő a szezon eddig eltelt része, de már bizonyítottuk, ha minden jól összeáll, igen versenyképesek is tudunk lenni. Az európai szezon kezdete a mi számunkra is egy újraindítás kell, hogy legyen” – ismerte el a gyengélkedést a csapatvezető, Cyril Abiteboul is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: