DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagyot égett a Renault Bakuban

A francia gyári istálló kifejezetten gyenge teljesítménnyel rukkolt elő az azerbajdzsáni időmérőn. Nico Hülkenberg még a Q1-et sem élte túl, miközben a McLaren ugyanilyen motorral sokkal jobb volt.

Egész hétvégén nem ment jól a Renault gyári istállója, ez pedig az időmérőn még inkább kicsúcsosodott. Nico Hülkenberg csak a tizennyolcadik legjobb időt érte el (csak az utolsó két helyet hetek óta kibérelő Williamsek végeztek mögötte, ami mutatja, mennyire gyenge tempót futott), de Daniel Ricciardo sem lehet éppen büszke a tizenkettedik időre.

Ugyanakkor a Renault-motor nem muzsikált rosszul, mivel Lando Norris egy remek hetedik rajtkockával vétette észre magát és Carlos Sainz is közel állt ahhoz, hogy a Q3-ba jusson (de egy sárga zászlós jelzés miatt el kellett vennie döntő pillanatban), tehát a McLarenben kiválóan üzemelt a francia erőforrás. A gyári istálló viszont összességében alaposan elmaradt a McLarentől és az elmúlt hetek tempójától is.

Hülkenberg csak a két Williamst utasította maga mögé


A jelek szerint aerodinamikailag és a beállítások terén kicsit eltévedt a Renault, a büntetések miatt kicsit azért előrébb lépnek, Ricciardo a 11., Hülkenberg a tizenhetedik kockából rajtolhat. „Egész hétvégén nem volt meg az összhang köztem és az autó között. Az abroncsokat sem tudtam a megfelelő működési tartományba hozni. Az időmérőn sem voltam a szerencse fia, első kísérletemet egy sárga zászló tette tönkre, a második próbálkozásomnál pedig elfékeztem és túlcsúsztam az egyik kanyarnál. Így sem írom le teljesen az esélyeimet a versenyre. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de láttuk, mi történt itt az elmúlt években, ha lehetőség adódik, élni kell vele” – elemezte gyenge szombati napját Nico Hülkenberg.

„A hétvége korábbi tempóját figyelembe véve kicsit visszább vettünk az elvárásokból az időmérőre. A 12. hely (ami egyébként a büntetések miatt 11.) nem éppen ideális. Ezen a hétvégén valamiért elmaradtunk a tempónktól, kicsi dolgok is nagy különbséget eredményeztek. A pénteki nap után változtattunk egy-két apróságon és sikerült is javulni. Pont a sűrűjéből rajtolok, a rajtnál ez elég őrült hely ezen a pályán. Próbálok tisztán eljönni a rajttól, majd minél inkább átverekedni magam a középmezőnyön” – tekintett előre Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: