DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc: Hülye vagyok, megérdemeltem

Charles Leclerc óriási valószínűséggel egy pole-pozíciót dobott el magától egy felesleges falnak csapódással. Tanulni szeretne az esetből, csak saját magát hibáztatja az elszúrt kanyarvételért.

Az egész azerbajdzsáni hétvégét dominálta Charles Leclerc a Ferrarival, a három szabadedzés után az időmérőn is kifejezetten kiválóan ment a Ferrari fiatal pilótája, a teljes hétvégén gyorsabb volt a Mercedeseknél és Sebastian Vettelnél is… egészen az időmérő második szakaszáig.

Már a közepes keverékű abroncsokon olyan remek kört autózott, amivel biztosan továbbjutott a harmadik szakaszba, ám érthetetlen módon tovább kockáztatott a kevésbé jól tapadó abroncsokkal és a pálya legszűkebb pontján elszúrta ugyanazt a bal kanyart, amit bő fél órával korábban Robert Kubica is, falnak csapta a vörös autót és véget ért számára az időmérő edzés.

Már a rádióban is saját magát ostorozta Charles Leclerc a balesetért (ami a későbbi történéseket látva jó eséllyel az első rajtkockától fosztotta meg őt), ezt később megerősítette a Sky Sports F1-nek adott rövid interjújában is. De hát teher alatt nő a pálma, ebből a csattanásból is szeretne tanulni az ifjú pilóta.

A pillanat, amikor már Leclerc is tudta, hogy nagyot hibázott


„Ami ma történt, abszolút megérdemeltem. Nagyon szomorú vagyok miatta, de meg is érdemlem a sorsomat. Hülye voltam. Mindenképpen szeretném levonni a tanulságokat ebből és még erősebben visszatérni a pályára, remélhetőleg már egy holnapi, remek versennyel” – fogalmazott Leclerc.

„Nem akarok butaságot mondani, de úgy vélem a három szabadedzést és a Q1-et látva a pole-pozíció elérhető lett volna számomra, ezt sikeresen eldobtam magamtól egy rossz pillanatban. Nagyon csalódott vagyok, de ettől csak még erősebb leszek a későbbiekben.”

„Pont úgy fékeztem, ahogy a lágy gumikkal kellene, én viszont még a közepes keveréken voltam kint, ezért állóra fékeztem az autót. Nem az abroncsokkal volt a gond, én követtem el hibát. A következő három-négy órában újra felpörgetem magam a holnapi napra” – tette hozzá a nyilvánvalóan csalódott Leclerc.

És ahogy az idén lenni szokott, hiába tűnt nagyon jónak a Ferrari az edzések után, az első sort ismét a Mercedes pilótái sajátították ki (Bottas-Hamilton sorrendben), óriási győzelmi esélyeket szerezve maguknak. Tegnap még azt mondta Lewis Hamilton, hogy nem fognak ennyi időt találni (hat-nyolc tized) a riválisokhoz képest. Többet is sikerült…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: