DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Olyan, mintha amatőrök lennénk

Kimi Raikkönen kissé kikelt magából a pénteki csatornafedeles probléma miatt, szerinte ha megfelelően átvizsgálják a pályát, ez nem történhetett volna meg. Ez mindenki napját tönkretette.

A Formula-1 jelenlegi legrutinosabb és legidősebb pilótája sok mindent megélt már a sportágban, emlékezzünk például a 2003-as silverstone-i esetre, amikor egy ember a pálya egyik leggyorsabb pontján futott szembe a versenyzőkkel hosszú másodperceken keresztül. A bakui, rosszul rögzített csatornafedél viszont kissé kihozta a sodrából.

Mint láthattuk, szinte a teljes péntek délelőtti szabadedzést törölni kellett alig néhány perccel a megkezdés után, mivel a célegyenes előtti gyors szakaszon Charles Leclerc megmozdított, majd a mögötte érkező George Russell ripityára tört egy csatornafedelet, ami teljesen tönkre is tette a Williams padólemezét, így a brit nem is tudott tovább körözni pénteken.

Délelőtt már a többiek sem, mivel az első edzést hivatalosan is törölték, miután a szervezők észlelték, hogy a javítási munkálatok hosszabb időt vesznek igénybe. Ez természetesen minden csapat programját felborította, az Alfa Romeóét is.

A csonka első edzés után már kevésbé nevetett a történteken Kimi Raikkönen


„Nem kérdés, hogy mindenki számára messze állt az ideálistól a mai nap. Úgy tűnhetett, mintha amatőrök lennénk. Ennek nem szabadna megtörténnie, az FIA feladata, hogy a pályák állapota olyan legyen, amilyennek lennie kell” – mérgelődött Raikkönen a pénteki edzésnap után.

„Úgy tűnik, minden évben találkozunk valami ilyen meghibásodással a csatornafedelekkel, vagy valami elmozdul a pályán. Az FIA dolga lenne ezeket mind előre ellenőrizni és mindenkinek kijelölni a feladatát, ez az ő felelősségük. Szerencsére, senki nem sérült meg, de egyértelműen kicsit tönkretette minden versenyző napját… és persze azokét az emberekét is, akik idejöttek megnézni minket.”

„Nem ez az első ilyen alkalom, de remélhetőleg most már az utolsó. Mivel igazából csak egy edzésünk volt, zavart napon vagyunk túl, ne vonjunk le konzekvenciákat az időeredményekből. Kulcsfontosságú viszont, hogy megfelelően munkára fogjuk az abroncsokat, aztán meglátjuk, meddig jutunk” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: